Вилиана СЕМЕРДЖИЕВАМиналата година направих своя дебют с песента Нашата мечта.

...
Вилиана СЕМЕРДЖИЕВАМиналата година направих своя дебют с песента Нашата мечта.
Коментари Харесай

Да израснеш в музикално семейство е парти без край

Вилиана СЕМЕРДЖИЕВА

" Миналата година направих своя дебют с песента " Нашата фантазия ". Слушателите на БГ радио гласоподаваха и в този момент имам първата си, доста скъпа, номинация в живота - за " Дебют " в Наградите на БГ радио. То ме поддържа извънредно доста, като ме показа с изявленията и участия в обичани излъчвания, а " Нашата фантазия " беше най-излъчвана ария в ефира му. През последните години участвам на множеството награждавания и от дълго време ми е фантазия аз също да стана част от това. И не щеш ли в този момент се случва. Надявам се хората да преценяват, че заслужавам тази премия, и да гласоподават за мен! " Това споделя младата надарена певица и авторка на песни Риа.

Наскоро тя записа песента " Остани " с майка си Мария Мутафчиева и Тони Димитрова. Заснет бе и клип. Мама ме предложения, след утвърждението на Тони в " Остани " да се включи и трети глас и безапелационната й преценка това да бъда аз, споделя Риа. Беше чест и предизвикателство да вземам участие в плана. Освен че извънредно доста одобрявам песента и посланието, което носи, поканата да съм част от нея е значима поддръжка за млад реализатор като мен. Вълнувах се по време на записите. Наясно съм какъв брой е мъчно човек да успее и фактът, че Тони и Мери - едни от най-талантливите и сполучливо изявяващи се реализатори в България, ми подават ръка при започване на музикалната ми кариера, значи доста. Посланието на песента " Остани " е да разберем кои сме, накъде вървим, че имаме потребност от поддръжка и някого до себе си. Щастлива съм, че съм заобиколена от хора, които ме окуражават. Много е значимо човек да знае, че има на кого да се опре, да споделя и да разчита.
Видеоклипът демонстрира фрагменти от града, в който са минали всичките лета на Риа като дете - Бургас, както и от града, в който живее сега - Манчестър. Сътворен е от хора, които обича и които са снимали първия й видеоклип - " Нашата фантазия ", креативния тандем Васил Стефанов и Стефка Николова.
Риа е дете на музиканти и музиката е била постоянно към нея. Да израснеш в музикално семейство е празненство до безкрайност, признава тя. Музикантите от " Мери бойс бенд " и техните близки постоянно са били част от нейното семейство. Съпругите и приятелките на момчетата постоянно са я гледали като дребна, когато родителите й имали концерти отвън София. И през днешния ден на доста празници всички са дружно. Често тя е първият слушател на песните им, знае какво ги тормози и радва... Водили са я на концерти и подготовки, изкарала е безчет часове в студио с тях. Може би и затова се усеща готова за това, което й следва. Като мои родители, Мери и Миро постоянно ме поддържат и ми дават препоръки. Разбира се, не всеки път сме на едно мнение, защото стиловете ни се разграничават, само че това е изцяло обикновено. Едни от най-любимите мемоари със фамилията ми са по какъв начин седим тримата, свирим и пеем дружно, споделя с усмивка Риа.
Родителите й са музиканти, само че и математици. Тя е приключила музикално учебно заведение и математическа гимназия. Много постоянно хората остават сюрпризирани, когато схванат, че се занимавам и с математика, само че съгласно мен двете имат доста общо, споделя младата певица. Математиката е на всички места към нас, оказва помощ ни да разберем света, само че и ни учи по какъв начин да се оправяме с проблеми, кара ни да бъдем изобретателни, провокира ни да открием решение. От друга страна, музиката ни оказва помощ да се оправим с действителността, да намерим себе си и отключва един по-магичен свят.
СНИМКИ ЛИЧЕН АРХИВ

В момента Риа учи компютърна анимация в Манчестър. Като всеки актуален младеж обича да играе видеоигри с другари в свободното си време. И се забавляват доста. Но това, което я е сграбчило в един миг е процесът на основаването им. Много би желала да бъде част от основаването на игри (моделите, ситуацията, музиката и т.н.). Което по никакъв метод не слага музиката на втори проект - тя си остава фантазия, която ще следва до дъно.
В свободното си време Риа обича да рисува. Посещавала е доста курсове при най-хубавите преподаватели от Художествената гимназия, от Академията... Колкото до пребиваването й в Англия, счита, че там сигурно й се дават доста повече благоприятни условия за триумф в сферите, с които се е захванала. Изключително скъпо е, че може да попие от атмосферата и да опознае хората. Възползва се от всяка опция за присъединяване в музикални събития и нови запознанства.
Родителите на Рия извънредно ценят българското слово, прочувствените им песни звучат на хубав български език. Повечето нейни песни за на британски. Намира за по-лесно да изрази посредством него това, което усеща. Но не ме разбирайте неправилно, удивлявам се на доста български песни!, споделя младата певица. Смятам, че езикът ни е богат и провокационен, забавен и хубав. Засега се оставям на течението, зависи по какъв начин го усещам - имам песни, писани на български, имам - на британски, също и смесени. Най-важното е да носят обръщение, да влияят. Горда и признателна съм, че предходната година завоювах финансиране на план от Националния фонд " Култура " и напълно скоро ще чуете втория ми независим сингъл - " The Way You Are ", който е двуезичен - на български и на британски, споделя надарената музикантка.
Както всички, и Риа има доста проекти за идните месеци. Смята да прекара лятото с другари, да опита нови неща, да свири и да се забавлява оптимално. Наближава Джулай морнинг, който събира край морето хиляди българи от всички възрасти. Всяка година участвам на Джулая - със фамилията или с другари. Имам доста познати музиканти, които взимат присъединяване, и постоянно си изкарваме ужасно. Миналата година бях с нашите край морето. Нямам самообладание за идния Джулай. Със сигурност ще съм на забавно място, споделя Риа.

Можете да гледате дебютния сингъл на Риа - " Нашата фантазия ", на
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР