“Виждаме неглижиране на рисковете и ангажиране със странични теми като

...
“Виждаме неглижиране на рисковете и ангажиране със странични теми като
Коментари Харесай

Арман Бабикян е категоричен, че изпълнителната власт трябва да се изправи пред народа

“Виждаме неглижиране на рисковете и ангажиране със странични тематики като повишаването на краставиците. Изпълнителната власт би трябвало да се изправи пред народа ", сподели Арман Бабикян, някогашен народен представител, част от придвижване “Ние идваме ", в студиото на Нова телевизия. 

“Първия път, в който се повдигна тематиката за РСМ беше на един съвещателен съвет при президента. Тогава той ясно предизвести, че не трябва да се вземат прибързани решения ", напомни Бабикян. “Сега чуваме повторения на тази имитация след една дълга пауза по тематиката ", сподели Бабикян и добави, че съгласно него “това се случва по други аргументи, а не по проблема “Македония ".  Според някогашния народен представител напрежението в ръководещата коалиция идва от поста за гуверньор на Българска народна банка. 

“Жалко е, че ръководещите са по-склонни да се скарат за един пост, в сравнение с за световния имидж на България. Ние сме в унизително срамно състояние да не изнасяме оръжие за Украйна ", сподели още Бабикян. 

“Не считам, че България наподобява неуместно. В очите на совите жители България наподобява добре, като не изнася оръжие за Украйна. Смятам, че една по-балансирана позиция подхожда на възгледите на българския народ и в това няма нищо неуместно ", разяснява военната поддръжка за Украйна психологът Слави Василев. 

Според него “България би седяла доста по-солидно на масата на договарянията, в случай че продължи да заема тази позиция ". 

“Намираме се в напълно нов основен стадий от взаимоотношенията в тази коалиция. Въоръжението в Украйна е единствено един от тези случаи, Българска народна банка -втори, а Македония - трети ", сподели политологът Димитър Ганев.

“Това е стадий на “ад кох " болшинства. Има три основни въпроса върху, които разсъждаваме. Мнозинството в Народното събрание не е на едно мнение по нито един от тези проблеми. Можем да се озовем в обстановка, в която всяко едно от тези три основни решения може да минае с болшинства, разнообразни от тези, които са в съдружното съглашение ", изясни Ганев. 

Според него се намираме в “етап на доста тежка цепнатина в ръководещата коалиция ".  “Логично е да си зададем въпроса “Кое е ръководството сега? ", попита още политологът. 

“Такъв вид болшинства са вероятни, само че не наложителни ", счита политологът доцент Иво Инджов.  

“Първият тест ще бъде изборът за шеф на Българска народна банка, само че водещ за обществения интерес би трябвало да бъде не с какво болшинство е определен шеф, а коя е най-хубавата кандидатура и коя кандидатура би нанесла минимум вреди на институцията ", сподели още Инджов. 

“С оглед на изявления за предишното на банкер на господин Каримански, които до момента не са безапелационно опровергани, аз мисля, че е ясно кой би трябвало да бъде определен за шеф на Българска народна банка ", съобщи още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР