Вече всеки, който иска да упражни правото си на вот

...
</TD
>Вече всеки, който иска да упражни правото си на вот
Коментари Харесай

Демо машините за вота 2 в 1 пристигнаха в Русе

Вече всеки, който желае да упражни правото си на избор посредством машина за идните на 9 юни избори 2 в 1, само че не се усеща убеден по какъв начин би трябвало да го направи, може да тества последователността в симулативно гласоподаване чрез демо машина, заяви Областна администрация - Русе.

Общо седем устройства бяха доставени в Районната изборна комисия /РИК/, като едно от тях е ситуирано във фоайето на Пленарна зала на Община Русе.

Машината там ще работи от 10:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 часа всеки работен ден. В интервала от 25 май до 4 юни е планувано устройствата да обиколят обитаемоте места в района, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще изясняват на хората по какъв начин да работят с машините. Логистичният развой ще бъде гарантиран от Областната администрация. Актуализира се и графикът, по който ще се правят обиколките по градовете и селата. Областният шеф Драгомир Драганов уточни, че РИК могат да разчитат на цялостна поддръжка от негова страна за това допълнително обитаеми места от района да се проведат сходни образования.

На 25 този месец от 10.30 часа се планува устройства за пробно гласоподаване да има на територията на община Две могили. На 29 май демо машините ще бъдат поредно в Пиргово, Мечка и Тръстеник надлежно от 09.00, 10.00 и 11.00 часа. Ден по-късно още веднъж в същите часове машините ще бъдат ситуирани в Иваново, Щръклево и Красен. От 13.00 часа на 30 май пробни машина за вота ще има и в Сваленик. На 3 юни от 10.00 часа устройствата ще бъдат налични на жителите на Глоджево и Ветово, като на 4 юни още веднъж машини ще има и във Ветово. Отново на 4 юни от 10.00 часа машинен демо избор ще могат да упражнят жителите на Сливо поле, от 11.00 часа на Бяла, а от 13.00 часа на Ценово.

Припомняме, че опция за машинен избор на 9 юни ще има във всички секции с над 300 гласоподаватели, което значи, че в близо 90% от секциите в района ще може да се гласоподава електронно. Броят на секциите с машинно гласоподаване в региона се чака да бъде 289 от общо 324, като в последната численост не са включени секциите в обществени институции, които следва да бъдат разкрити. Най-много секции с алтернатива за машинно гласоподаване ще има в община Русе – 203, а минимум в Ценово – 6. В Борово секциите с машинно гласоподаване ще бъдат 8, в Бяла – 15, във Ветово – 19, в Две могили – 11, в Иваново – 12 и в Сливо поле – 15.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР