Виж още Шофьорът на колата, която беше ударена от скална

...
Виж още Шофьорът на колата, която беше ударена от скална
Коментари Харесай

Шофьорът на колата, ударена от скална маса на Струма: Имаше огромна дупка в мрежата

 Свлачище и на автомагистрала „ Струма ”, има ударена кола Виж още

Шофьорът на колата, която беше ударена от скална маса през вчерашния ден сред 7-и и 10-и километър на Автомагистрала „ Струма “, описа какво се е случило. Инцидентът по знамение се е размина без потърпевши. Временно обаче придвижването се осъществяваше в двете посоки в платното в посока София и евентуално трафикът ще бъде пуснат чак на следващия ден, само че дали това ще се случи, ще стане ясно след огледа на геолозите.

„ Карах в междинна лента, излизайки от тунела и падна канара върху мен. Скалите се изсипаха върху нас, минахме през някои от тях. Бяхме четирима души в колата, с две деца откъм гърба “, споделя пострадалият Михаел Младенов пред bTV.

„ За мен е извънредно несериозно това. То просто е една голяма дупка в мрежата и там са се изсипали доста камъни. Няма по какъв начин подобен вид скална маса да се държи с подобен вид мрежа, това е неуместно. Надявам се, че ще се вземат ограничения. Днес извадихме шанс четири индивида, само че на следващия ден може някой да не извади “, добави той.

 Колата на пострадалото семейство
Колата на пострадалото семейство
Снимка: bTV

 Снимка: bTV

Екипи на „ Автомагистрали “ обезопасяваха мястото няколко часа след активирането на свлачището.

На мястото през днешния ден е и шефът на АПИ Георги Терзийски, който съобщи, че следва да се направи проучване на ската и пътят да се разчисти. По думите му по това време на годината се чака активизиране на свлачище.

" Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, минават през Мало Бучино и Владая ", съобщи пред Нова телевизия Румен Сечански, шеф на Областно пътно ръководство - София.

По думите му мрежата не е издържала, тъй като падналият пай е бил по-голям.

 Около 10 млн. лева отиват за битка със свлачищата (снимки) Виж още

" Виждате какви са температурните аномалии, имаше значителни превалявания. Паднаха градусите и водата замръзна. След това се е разтопила и е разширила фугите в скалите. Не се случват постоянно свлачища. Точно тук не сме имали произшествия. Евентуално може да бъде усилена мрежата ", разяснява още Сечански.

Остава затворен и пътят в Искърското дефил е. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в региона на село Елисейна. Опитите за почистване на терена не престават, като през вчерашния ден там отиде и министър председателят Бойко Борисов.

" Работи се интензивно и от двете страни на срутището. В момента колите минават по различен маршрут ", съобщи кметът на Община Мездра Иван Аспарухов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР