Виена. Настоящият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер

...
Виена. Настоящият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер
Коментари Харесай

ORF : Карл Нехамер ще бъде новият австрийски канцлер

Виена. Настоящият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер ще оглави Австрийската национална партия (АНП) след окончателното овакантяване на някогашния канцлер Себастиан Курц от политиката и ще стане идващият канцлер на републиката, оповестява австрийската телевизия ORF , като прецизира, че решението е било взето на съвещание на борда на АНП.

В четвъртък дългогодишният ръководител на Австрийската национална партия Себастиан Курц съобщи, че подава оставка. Това стана, откакто той подаде оставка като канцлер през октомври на фона на антикорупционно следствие. Политикът означи, че в петък ще трансферира и пълномощията си на водач на АНП.

След него и актуалният австрийски канцлер Александър Шаленберг разгласи готовността си да подаде оставка, като изрази убедеността си, че функционалностите на ръководителя на партията и държавния глава би трябвало да бъдат съсредоточени в една ръка. По-късно Гернот Блумел, помощник на Курц, разгласи оставката си от поста финансов министър. Постът на министъра на образованието също ще бъде освободен.

Според известия в медиите австрийското министерство на финансите би трябвало да се управлява от Магнус Брунер, Министерството на вътрешните работи – от Герхард Карнер, Министерството на образованието - Мартин Полашек. Всички те са членове на Австрийската национална партия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР