Виена и европейските градове остават за десета поредна година начело

...
Виена и европейските градове остават за десета поредна година начело
Коментари Харесай

Виена отново е най-добър град за живеене, София е 116-та

Виена и европейските градове остават за десета поредна година отпред на класацията за най-хубаво качество на живот за 2019 година, сочи изследване на консултантската компания Mercer, представено от Франс прес. София още веднъж е на 116-о място от 231 града.

В топ 10 след Виена се подреждат Цюрих, Мюнхен (на трето място дружно с Ванкувър в Канада и Окланд, в Нова Зеландия), Дюселдорф (6-о място), Франкфурт (7), Копенхаген (8), Женева (9) и Базел (10). Париж е на 39-о място.

Данните, употребявани за класацията, предопределени за предприятията, които командироват чиновници, са оценени сред септември и ноември 2018 година и не регистрират придвижването на "жълтите жилетки " във Франция.

Проучването за 2019 година открива, че всички градове в Съединени американски щати са слезли в класацията, с изключение на Ню Йорк (44-о място), което се изкачва с едно ходило с помощта на непрекъснатия спад на престъпността. Резултатът е изменен заради все по-обтегнатите стопански и търговски връзки с доста страни и даже със съдружници на Съединени американски щати, съгласно изследването.

Сред азиатските градове Сингапур е с най-хубави позиции във връзка с качеството на живот, следван от Токио (49-а позиция) и още четири града в Япония. Двете столици с най-силно замърсяване на въздуха са Пекин и Делхи, които са класирани надлежно на 12-о и 162-ро място.

Най-накрая в класацията са градове в Африка и Близкия изток, където има съществени проблеми със сигурността, сходно на Порт-о-Пренс, в Хаити (228-о място).

Последен е Багдад (231-во място) макар забележителните усъвършенствания в сигурността и санитарните услуги.

В Латинска Америка градът с най-хубаво качество на живот е Монтевидео (78), до момента в който Каракас е слязъл с 48 стъпала до 202-о място, защото стандартът на живот внезапно е понижен вследствие на политическата и икономическата неустойчивост.

Качеството на живот се дефинира от голям брой фактори - от достъп до публичен превоз и равнища на уличните тапи до възмо можността за жилищно настаняване и образование в интернационалните учебни заведения и културен живот.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР