Вие вече сте щастливи, просто си търсите причини да не

...
Вие вече сте щастливи, просто си търсите причини да не
Коментари Харесай

На бедния му липсва много, на алчния – всичко

Вие към този момент сте щастливи, просто си търсите аргументи да не сте!

На бедния човек му липсва доста. Той не се любува на първокласен живот, може даже да няма покрив над главата си. Въпреки това при алчния човек може би е даже по-зле.

Израснали сме в един консуматорски свят.

Всичко, което би трябвало да извършите е да се огледате в обявите и рекламите, които ви заобикалят. Най-новият телефон, колата, която към момента никой не притежава…

Това, с което разполагате, сигурно ви е задоволително. Но все пак желаете още и още и не оценявате това, което към този момент имате.

На алчния човек не му доближава доста, тъй като той не вижда какво има

Мислим си, че се нуждаем от доста неща, тъй като по този начин сме научени да разсъждаваме . Колата, която одеве е излязла, има нещо, което вашата кола не има. Може да е най-дребното и маловажно нещо, само че мислим, че се нуждаем от него.

Ние сме егоцентрични и с конкурентен дух. Може и да се почувстваме задоволени, когато получим новата си облага, само че дали сме в действителност щастливи?

Бедните са щастливи. За тях е без значение, че живеят на улицата без нищичко за ястие. Тъжни ли са от време на време? Разбира се!

Ние сме прочувствени създания и даже всичко да върви добре, отново ще имаме своите възходи и падения.

Въпреки всичко това, бедните знаят какво е същинско благополучие, тъй като са научени да ценят и дребното, което имат.

От друга страна, всеки ден виждаме хора, които са спечелили милиони и доста от нас мечтаят да бъдат на тяхно място.

Запомнете: Ако си непретенциозен, ще бъдеш сполучлив

Може да си купите всичко и въпреки всичко ще остане още за пазаруване. Понякога обаче разпилявате парите си, тъй като единствено по този метод може да спрете да мислите за ситуацията, в което се намирате.

Душата би трябвало да се подхрани. Нахранете душата си с същински положителните неща.

Искането на нови и нови неща няма да ви направи щастливи; това, което в действителност заслужава вниманието ви, ще ви избоде очите: вашето вътрешно аз.

Няма по-добър преподавател от самия живот

Може би към този момент го знаете, само че продължавате да се спъвате в едни и същи трудности. Но с всяко рухване научавате по нещо ново.

Няма по-добър преподавател от самия живот.

Спомнете си за всички случаи, в които виждате какво сте имали, едвам когато сте го изгубили. И също така евентуално няма да ви е за последно.

Да помислим за всички облекла, които сме си купили и какъв брой зле сме се почувствали у дома при типа на празния портфейл.

Правим го без да мислим, тъй като единствено виждаме, а не следим.

Всеки път, в който мечтаете за различен живот, омаловажавате това, което сте постигнали и хората, които са били до вас през това време.

Вие в действителност сте щастливи . Просто търсите аргументи да не бъдете.

Наистина ли струвате повече, когато притежавате повече?

Мислите, че колкото повече другари имате, толкоз повече стойност имате. Колкото по-добра е работата ви, толкоз повече самопризнание ще получите. Това са мисли на лаком човек.

Цената, която в действителност има значение, е тази, която вие плащате.  Дали една работа е по-добре от друга? Със сигурност, съществува работа, по-трудна от останалите, която изисква повече жертви.

Не съдете в никакъв случай по това по какъв начин може да наподобяват нещата за страничния свят.

Време е да поставите под въпрос всяко нещо, в което сте вярвали досега.

Израснали сме в общество, което ни внушава избрани полезности и убеждения, само че това не значи безусловно че са положителни такива.

Ако към момента не сте щастливи, това е тъй като държите мисли в главата си, в чиято правота не би трябвало да вярвате. Те може и да работят при някои хора, само че въпреки всичко всички сме разнообразни.

Мечтания за облага от лотарията, замогване, в никакъв случай повече да не се тревожите за пари… Това е действителността ви, всекидневният ви живот.

Въпреки това, даже нещата да не са лесни, въпреки всичко я има искрицата на живота.

Все отново какво би се случило в случай че спрете да се тревожите за всичко това? Какво би било в случай че нямате никакви проблеми?

Бихте минали през живота щастливо и спокойно… Но по-късно какво?

Не виждаме, че всичко неприятно, което ни се случва, в действителност дава смисъл на нашето битие . Без никакви проблеми, усложнения или провокации животът ни не би имал никакво значение.

Не мислете като алчния човек. Мислете като бедния. Това ще разкрие цялостен нов свят пред вас.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР