Видин. Във Видин водачи на автомобили и пешеходци получиха листовки

...
Видин. Във Видин водачи на автомобили и пешеходци получиха листовки
Коментари Харесай

Видин: Водачи на автомобили и пешеходци получиха листовки от пътни полицаи на пешеходна пътека до СУ „Цар Симеон Велики“

Видин. Във Видин водачи на коли и пешеходци получиха листовки от пътни служители на реда на пешеходна пътека до най-голямото видинско учебно заведение СУ „ Цар Симеон Велики “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи – Видин старши комисар Янко Янколов и гл. контрольор Владимир Герасимов, шеф на бранш „ Пътна полиция “, оповестиха публично началото на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност в област Видин. „ Обръщам се към децата – внимавайте, когато се движите по улицата, тъй като е рисково. Напомням на родителите: вашето държание е образец за вашите деца. Бъдете добър образец и спазвайте разпоредбите за придвижване – и като пешеходци, и като водачи. Апелирам към водачите на моторни транспортни средства – бъдете дисциплинирани и деликатни. И в никакъв случай не забравяйте, че децата са най-уязвими на пътя ”, сподели ст. комисар Янко Янколов.
От пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи – Видин показаха, че в Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност в област Видин са планувани открити уроци с беседи за сигурността на децата на улицата. Те ще се проведат във видински учебни заведения от пътни служители на реда. Полицейската статистика сочи, че от началото на тази година до 20 септември на територията на Видинска област 28 деца и юноши са взели участие в пътнотранспортни катастрофи. Три от тях са били леко ранени – 5-годишно дете – пешеходец, 13-годишен пасажер в автомобил и 17-годишен недееспособен мотоциклетист. За благополучие, на територията на района няма починали деца при пътни произшествия. Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност се организира в границите на обичайна полицейска акция „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР