Митничари задържаха над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви

...
Митничари задържаха над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви
Коментари Харесай

Митничари откриха заготовки за кутии за фалшиви цигари вместо латексови ръкавици

Митничари задържаха над 756 000 заготовки за кутии за подправени цигари при инспекция в региона на Дунав мост – Видин. Това оповестиха от Агенция „ Митници “.

На 30 април 2024 година в региона на Дунав мост - Видин митническите чиновници стопират за инспекция товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи, камионът транспортира латексови ръкавици за Унгария.

При инспекция на товара, който се състои от кашони с надписи, отговарящи на документите се открива, че в реалност единствено кашоните най-отгоре съдържат латексови ръкавици , а в останалите кашони се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо .

Установени са 7 палета с тегло 6 720 кг с общо 756 840 броя заготовки за цигарени кутии . Последвала инспекция навътре в страната открива, че заготовките са доставени от Гърция и са претрупани у нас.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се употребяват при производството на акцизни артикули . Затова задържането на колета, които не са част от снабдителската активност на формалния производител на марката може да е знак за възможни незаконни производства.

Откритите заготовки за цигарени кутии са арестувани по съмнение, че нарушават права по интелектуална благосъстоятелност. Работата по случая продължава с известяван на представители на комерсиалната марка.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и Instagram, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР