Видеоклип от ферма за отглеждане на норки предизвика възмущение. Кадрите

...
Видеоклип от ферма за отглеждане на норки предизвика възмущение. Кадрите
Коментари Харесай

Ферма за 100 000 норки край Стара Загора ядоса еколози

Видеоклип от плантация за развъждане на норки провокира отвращение.

Кадрите бяха публикувани от природозащитната организация „ Кампании и активизъм за животните в индустрията”. От организацията настояват, че във фермата за 100 000 норки край Стара Загора изискванията са неприятни.

50 000 норки избягаха от зооферми в Гърция

Норки нападнаха град в Северна Гърция

„ По целия свят тези ферми са известни с неприятното положение на животните. У нас тази акция тече 2 години, само че институциите задушават информацията”, съобщи пред NOVA Георги Челебиев от неправителствената организация.

Според него в съответната плантация не се съблюдават разпоредбите за развъждане на животните.

„ Тези кафези са дълбоки 90 сантиметра и необятни – 32 см. В конвенцията за отбрана на животните в промишлеността този размер е очакван за 1 животно, а на видеото се виждат по 3-4, а на едно място и 5 животни. Много животни са с рани по тях”, разяснява Георги Челебиев.

Представители на фермата отхвърлиха обвиняванията. И обясниха, че за норките се грижат 40 души, половината от които са ветеринарни експерти.

От фермата настояват също, че както български, по този начин и европейски институции са правили инспекции на активността и нарушавания няма.

„ Фермата е построена напълно по отношение на условията на Европейски Съюз и съблюдава всички практики, наложени от него. Тази плантация е част от Европейската асоциация на норковъди”, безапелационна е Павлина Кузманова, представител на Съюза на норковъдите в България.

Тя запита дали има плантация, където да няма по някое умряло животно в клетките, преди да го махнат на сутринта.

„ Видеото издига погрешни изказвания. Клетките са по-големи, там е разрешено да се гледат 3 животни”, сподели Кузманова. „ Тези животни се отглеждат за кожи, в случай че някъде са засегнати, се грижим още повече за тях. Работи се безусловно по правилата”, съобщи още Кузманова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР