Видео от Bodycam показва как директорът на гимназиален оркестър в Алабама е удрян с електрошок, арестуван след отказ да прекрати представлението

...
Ръководител на гимназиален оркестър в Алабама беше шокиран с електрошок
Коментари Харесай

Ръководител на гимназиален оркестър в Алабама беше шокиран с електрошок и арестуван, когато отказа да накара учениците си да спрат да пускат музика след футболен мач миналата седмица, съобщиха властите.

Режисьорът на групата, Джони Мимс, е наел правен екип, който обещава да предприеме действия срещу полицейското управление в Бирмингам, което във вторник публикува запис от телесна камера на инцидента.

Мимс , който ръководи групата в Minor High School в Адамсвил, предградие на Бирмингам, ръководи изпълнението на групата в четвъртък на трибуните в P.D. Гимназия Джаксън-Олин, където и двата футболни отбора наскоро бяха завършили мач. Гимназиалните групи на Minor и Jackson-Olin продължиха да свирят след мача в това, което е известно като "петата четвърт", каза Juandalynn Givan, адвокат, представляващ Mims, в изявление за CBS News във вторник. „Петата четвърт“ е традиция на маршируващ оркестър, който обикновено се среща в колежи и университети с исторически чернокожи, където учениците продължават да свирят музика след края на мача.

Полицаи от Бирмингам казаха на директорите на оркестърите на двете гимназии да прекратят изпълненията на техните ученици, докато се опитваха да разчистят стадиона след мача, каза полицейското управление в Бирмингам в съобщение за медиите в петък. Полицията каза, че директорът на групата Джаксън-Олин е изпълнил исканията на служителите, но Мимс не.

В записа на телесната камера, който според полицията започва 18 минути след края на футболния мач, служител с камера пресича футболното игрище и се качва на трибуните, където се виждат студенти да стоят и да играят музика.

Когато офицерът се обръща към Мимс, той продължава да дирижира оркестъра. „Махни се от лицето ми“, казва той няколко пъти на офицера.

„Войските ми идват“, казва офицерът. След това полицаят инструктира Мимс да спре учениците да играят и казва на Мимс: „Ще отидеш в затвора“, на което Мимс отговаря: „Това е страхотно“.

Друга жена във видеото дава подобни инструкции на Мимс да спре групата и предупреждава, че ще се обади на началника.

Кадрите показват, че сцената бързо се променя. Светлините на стадиона се изключват, когато започва кавга между Мимс и най-малко двама полицаи, единият от които носи камера. Хората се тълпят около тях и много от тях се чуват да крещят. Полицаи физически ограничават Мимс и са в процес на поставяне на белезници, когато един казва: „Той удари полицая, трябва да отиде в затвора“. Мимс отрича да е удрял полицая.

Докато му е наредено да сложи ръцете си зад гърба, Мимс е ударен веднъж с електрошок. В пояснения текст, включен във видеото на телесната камера, полицията в Бирмингам пише, че първият опит за шокиране на Мимс е бил „неефективен“. Миг по-късно Мимс отново е шокиран с електрошок за по-дълъг период от време.

Мимс е задържан и обвинен в хулиганство, физически тормоз и съпротива при арест, според полицията. Неговият адвокат каза във вторник, че правният екип на Мимс ще разследва инцидента, заедно с Образователната асоциация на Алабама, и възнамерява да предприеме правни действия срещу полицейското управление на Бирмингам.

„Целта е не само да се търсят обезщетения за болката и страданието, понесени от директора на групата, но и да се хвърли светлина върху системните проблеми в рамките на правоприлагането и да се застъпи за промяна“, каза Гиван в изявлението , наричайки инцидента „тревожна злоупотреба с власт и явно нарушение на гражданските права на нашия клиент.“

„Тези въпроси трябва да бъдат разгледани от училищните дистриктни администратори или други ръководители с опит за намаляване на ескалацията на ситуации като тази “, продължава изявлението на адвоката. „Моля кмета на Бирмингам и началника на полицията да пуснат всички замесени служители в административен отпуск до по-нататъшно разследване. Няма да се успокоим, докато справедливостта не бъде въздадена и отговорните не бъдат подведени под отговорност. Този случай подчертава спешната нужда от реформа в полицията, обучение и защита на правата на всеки гражданин."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР