Видео клип представя използването на интерактивни дисплеиРаботният кабинет е светъл,

...
Видео клип представя използването на интерактивни дисплеиРаботният кабинет е светъл,
Коментари Харесай

Microsoft надникна в бъдещето преди 10 години

Видео клип показва потреблението на интерактивни екрани

Работният кабинет е ярък, с обилие от прозорци и стъклени загради с функционалности на интерактивни екрани (източник: видео на Microsoft)

На прага на новата 2019 година в интернет още веднъж е настоящо видео на Microsoft отпреди 10 години, в което компанията разкрива своята визия за технологиите на днешното време. Във фокуса на софтуерния колос са интерактивните повърхности за работа и другарство.

Клипът стартира със сцена, в която деца поддържат връзка свободно на разнообразни езици благодарение на транспарантен интерактивен екран. След това на напред във времето излиза безрамков терминал в ролята на личен компютър, употребен от учителка в аероплан, дружно със сензорна бордна карта.

Фокусът по-нататък се измества към работния кабинет – той е ярък, с обилие от прозорци и стъклени загради. При нужда, преградите се трансформират в сензорни екрани с друг размер. Не се виждат нито клавиатури, нито мишки, а вместо тях се употребяват транспарантни сензорни повърхности.

Смартфоните също са показани във видеото без рамки, като правоъгълници, изцяло покрити с екран начело, който се разделя елементарно на два терминала. Клипът демонстрира и ефектното взаимоотношение на разнообразни терминали.

 

Microsoft е подготвила серия от сходни видео клипове, отдадени на бъдещето. Те са обединени под общото наименование „ Productivity Future Vision “ и като цяло се концентрират върху интерактивните повърхности, употребявани в разнообразни човешки действия.

Последното видео от поредицата излезе през 2015 година, напомня Reddit. То отразява визията на Microsoft за футуристични разработки от рода на холограмите, технологиите за 3D щемпел и сгъваемите таблети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР