Виден хирург, който до скоро отхвърляше идеята за живот след

...
Виден хирург, който до скоро отхвърляше идеята за живот след
Коментари Харесай

Живот след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

Виден хирург, който до скоро отхвърляше концепцията за живот след гибелта, сподели че преразглежда решението си след претърпяна умелост отвън тялото , която го е убедила в съществуването на парадайса.

Завършилият в Харвърд неврохирург доктор Ебен Александър, изпаднал в кома в продължение на 7 дни през 2008г., след прекаран менингит. По време на заболяването си доктор Александър споделя, че част от мозъка му, която управлява човешката мисъл и страст се е изключила и по-късно той е изпитал нещо толкоз надълбоко, което му е дало научни учредения да има вяра в това, че съзнанието продължава своя живот след физическата гибел.

В едно есе промотиращо книгата му „ Доказателствата за Рая ”, оповестено в американското списание „ Newsweek ”, доктор Александър споделя, че е бил посрещнат от красива, синеока жена на някакво мислено място измежду огромни пухкави бели и розови облаци.  Там участвали и доста „ блестящи същества ”.  В есето си доктора споделя: „ Птици? Ангели ? Тези думи се появиха в съзнанието ми, когато пишех моите мемоари. Но тези избрания не дават отговор на съществата, които срещнах там. Те просто бяха доста по-различни от всичко, което познавах до в този момент на тази планета.  Те бяха по-напреднали, по-висши форми на живот. Красиво песнопение идваше от горната страна и аз се чудех дали тези крилати създания го излъчват. Звукът беше осезателен и съвсем веществен, обливаше ме като дъжд. Можех да го усещам върху кожата си, само че без да ме намокри.

Доктор Александър споделя, че преди е чувал истории от пациенти за умелост отвън тялото , само че ги е пренебрегвал, като ги е считал за самозалъгване. Сега след претърпяното той изцяло е преразгледал решението си и прибавя: „ Знам доста добре какъв брой неизмеримо и необикновено всичко това звучи. Ако преди тази моя преживелица някой ми беше споделил, че е изпитал сходно нещо, даже той да е лекар, щях да съм уверен, че той се намира в някаква сериозна илюзия. Но това, което се случи с мен въобще не беше илюзия, а беше доста по-реално от всяко друго събитие в живота ми. Това включва даже сватбеният ми ден и раждането на двамата ми сина. Аз съм прекарал десетилетия практикувайки неврохирургия в някои от най-елитните медицински центрове в света. Знам, че моите сътрудници се придържат към теорията, че мозъкът ни и по-специално мозъчната кора, генерира съзнанието ни и че ние живеем във галактика, лишена от всевъзможен тип страст. Сега съзнавам, че Бог и Вселената ни подаряват с безусловна и безгранична обич, по тази причина аз повече не съм покровител на тази доктрина. Това което се случи с мен унищожи изцяло старите ми разбирания.

Инфо: //media.newage.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР