Вездесъщият Якоб Ингебригтсен спечели осмата си европейска титла (четвърта в

...
Вездесъщият Якоб Ингебригтсен спечели осмата си европейска титла (четвърта в
Коментари Харесай

Осма европейска титла за неудържимия Ингебригтсен

Вездесъщият Якоб Ингебригтсен завоюва осмата си европейска купа (четвърта в зала) с връх на шампионатите, печелейки златния орден на 1500 метра на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Истанбул.

Знаменитият 22-годишен норвежец загатна желанията си за именит статут с необикновено тичане и превъзходен резултат от 3:33.95 минути, което е съвсем с три секунди по-бързо от предходното върхово достижение на шампионата, дело на украинеца Иван Хешко (3:36.70) на 6 март 2005 година в Мадрид.

Британецът Нийл Гърли продължи положителната си акция в зала със спечелването на сребърен орден в надпреварата с резултат 3:34.23 минути, като мощният му заключителен спринт въпреки всичко не можа да го изведе до върха.

Бронзът остана за французина Азедин Абс с резултат 3:35.39 минути, като и тримата медалисти усъвършенстваха предходния върхов резултат на европейски шампионати.

Олимпийският първенец Ингебригтсен остана на 3:35 секунди от международния връх, който също е негово владеене и който сложи на 17 февруари 2022 година. Той е любимец и за златото на 3000 метра в Истанбул.

22-годишният норвежец е олимпийски първенец от Токио 2020 и международен първенец навън на 5000 метра от предходната година, до момента в който е сребърен медалист на международното 2022-ра на 1500 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР