Ветрино. С обреди и ритуали във Ветрино беше отбелязан Денят

...
Ветрино. С обреди и ритуали във Ветрино беше отбелязан Денят
Коментари Харесай

Варна: С обреди и ритуали във Ветрино беше отбелязан Денят на родилната помощ

Ветрино. С обреди и ритуали във Ветрино беше маркиран Денят на родилната помощ. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Община Ветрино. По традиция на този ден бяха спазени редица обреди и ритуали, съпътстващи стародавния бит, с цел да бъде изразена най-добре почитта към „ бабата “ – сърцата, опитна и чевръста жена, помагаща на родилките в миналото.
Тържество по случай Деня на родилната помощ събра във Ветрино стотици хора. Специални посетители на тържеството бяха кметът на Община Ветрино доктор Димитър Димитров и заместник-кметът на Общината Ирина Маджарова. Те приветстваха присъстващите, пожелаха здраве на всички и да се раждат повече деца в общината. След това по традиция бяха връчени специфични дарове за всички бебета, родени през отминалата година, както и цветя за техните майки, поднесени с най-искрени пожелания.
По покана на селата Габърница и Невша, кметът и зам.-кметът бяха посетители и на тържествата там. Празникът беше придружен с редица ритуали, песни, танци и доста състезания. Комисии от независимо жури определяха спечелилите и най-добре изявилите се в другите състезания.
Празненства имаше и в останалата част от общината. По мотив празника всички обитаеми места получиха приветствен адрес от кмета на Община Ветрино доктор Димитър Димитров.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР