Ветото на президента върху Закона за Черноморското крайбрежие беше отхвърлено

...
Ветото на президента върху Закона за Черноморското крайбрежие беше отхвърлено
Коментари Харесай

Забраната за свободно къмпингуване остава

Ветото на президента върху Закона за Черноморското крайбрежие беше отхвърлено със скандал сред ръководещи и съпротива. ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха и поради поправката в Закона за пътищата, с която се отсрочва ТОЛ таксата за тежко-товарни коли до март идната година.


Според претекстовете на президента глобите от 500 до 1000 лева, са прекомерно високи и са избрани преди да са ясни новите правила за къмпингуване.От Вътрешна македонска революционна организация, които са съвносители на поправките, предизвестиха, че в случай че ветото не падне, произволът ще продължи.

Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ " Обединени патриоти ": Безобразията там, където ги има по Черноморието ще не престават. Общините ще не престават да заплащат за летуването на онази част от къмпинг общността, което не задоволително съзнателна и природата ще продължи да бъде заплашвана.

От левицата приканиха ръководещите да не изместват казуса с безразборното строителство по морето към хората с палатки.

Крум Зарков- народен представител от ПГ ан Българска социалистическа партия: Кое е по-вредно за околната среда, че се занимаваме през днешния ден с свободното къмпингуване- палатката в гората или джипа на плажа, боклуците оставени от къмпингуване или тоновете строителни боклуци, които са зарили Черноморието.
От ГЕРБ дадоха отговор, че в закона санкциите за коли на пясъка варират 1000 до 3 хиляди лева.Не се съгласиха и с аргумента, че глобите за палатки са прекомерно строги.

Младен Шишков -депутат от ПГ на ГЕРБ: Такава формулировка няма " диво къмпингуване ", и доста ми се желае да подкрепим закона още един път, с цел да не стане по този начин, че това диво къмпингуване да се трансформира в дивашко къмпингуване.
Със 143 гласа за, 60 срещу и 1 въздържал се Народното събрание отхвърли ветото на президента.

 Гласуват дефинитивно закона за устройство на Черноморското крайбрежие Гласуват дефинитивно закона за устройство на Черноморското крайбрежие
Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оферират промени в закона за персоналните документи, които да обезпечат улеснен достъп до работа и обучение на лица с български произ...

Скандалите продължиха при разискването на измененията в закона за пътищата, с които се отсрочва въвеждането на ТОЛ таксите до март.

Левицата упрекна ГЕРБ, че вкарва спомагателна административна тежест върху превозвачите, които са принудени да си купуват винетки всеки месец, в очакване на новите правила.

Георги Свиленски: Това, което вършиме, е образец по какъв начин не би трябвало да се прави промяна, по какъв начин не би трябвало да се вкарва някаква нова система. Как се губи доверие в обществото, по какъв начин се губи доверие в бизнеса. Толгейт.
От ГЕРБ упрекнаха Българска социалистическа партия в популизъм и обясниха, че посредством отлагането на тол заплащането се търси единодушие с превозвачите за най-оптимални цени на километър и кои пътища да бъдат таксувани.

Александър Ненков- народен представител от ПГ на ГЕРБ, ръководител на парламентарната комисия по районна политика: Проблемът сътрудници при вас е само и единствено когато управлявате. Нека да не забравяме и автомагистрала " Люлин " до каква степен беше - един насип и нищо повече, автомагистрала " Тракия " -най-некачествения сектор. Вие на приказки сте доста мощни. Много е елементарно в профил.Страхотни хрумвания. Визия за България, автомагистрали, чудесии.
Заместник-регионалният министър Николай Нанков съобщи, че разискват с превозвачите разнообразни цени на километър.

Николай Нанков- зам.-министър на районното развиване: Техните оферти варират от 3 до 10 стотинки, нашите - от 25 - 35 стотинки според от другите категории.
Техническата употреба на ТОЛ системата ще стане допустима още на 16 август. Тя ще обхване 10 000 и 800 км. пътища, само че платеното таксуване ще бъде отсрочено.

Решението беше взето със 106 гласа " за ", 43 " срещу " и 20 " въздържали се ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР