Ветеранката Су-Уей Шие ще бъде съперник на Цветана Пиронкова в

...
Ветеранката Су-Уей Шие ще бъде съперник на Цветана Пиронкова в
Коментари Харесай

Азиатска енигма на 35 години е първото препятствие пред Пиронкова на Austalian Open

Ветеранката Су-Уей Шие ще бъде противник на Цветана Пиронкова в първия кръг на Australian Open. Това стана ясно от изтегления в петък чоп за първия от годината шампионат от Големия шлем.

До този миг двете не са играли в никакъв случай между тях. 35-годишната Шие е №68 в международната класация, достигала е до №23, а Australian Open е най-успешният ѝ шампионат от Големия шлем, защото е достигала два пъти до четвърти кръг.

Шие е трикратна „ мейжър “ шампионка на двойки. Нейн треньор е спортният шеф на Българската федерация по тенис Пол Макнами.

При победа над азиатката Пиронкова би могла да срещне във втори кръг завръщащата се на корта Бианка Андрееску. В първи кръг канадката ще играе с румънката Михаела Бузарнеску.

Жребият докара до доста мощна долна половина на схемата, в която дружно са Симона Халеп, Серина Уилямс, Ига Швьонтек, Наоми Осака, Петра Квитова и Бианка Андрееску. Това би могло да докара до мачовете като Сабаленка – Уилямс, Халеп – Швьонтек и Андрееску – Квитова още в четвърти кръг.

В горната половина измежду топ поставените са Ашли Барти, София Кенин, Елина Свитолина и Виктория Азаренка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР