Ветеранът Марко Белинели слага край на своята 13-годишна кариера в

...
Ветеранът Марко Белинели слага край на своята 13-годишна кариера в
Коментари Харесай

След 13 години и 860 мача: Марко Белинели напуска НБА

Ветеранът Марко Белинели поставя завършек на своята 13-годишна кариера в НБА и се завръща в Италия. Според информация на " La Gazzetta Dello Sport " 34-годишният стрелец още веднъж ще облече екипа на първия си професионален тим - италианския Виртус Болоня. Белинели, който е свободен сътрудник, не е получил задоволително положителни предложения от клубовете оттатък Океана и е взел решението да се завърне в своята татковина 13 години, откакто бе определен в Драфта и облече екипа на Голдън Стейт Уориърс.

According to, Marco Belinelli is signing a deal with his former team in Italy, Virtus Bologna.

Belinelli has played 13 years in the, going back to 2007.
— Dionysis Aravantinos (@AravantinosDA)
Ако прехвърлянето се реализира, то Белинели ще си партнира с именития плеймейкър Милош Теодосич, който също мина в италианския отбор след несполучливия си престой в Лос Анджелис Клипърс. В момента Виртус се намира на четвърта позиция в италианското състезание с баланс 5-3, само че в ЕвроКъп се показва на ужасно равнище и е водач в група " C " със 7 победи от 7 мача.

В 13-годишната си кариера в НБА Белинели изигра общо 860 мача, в които остави приблизително по 9.7 точки, 2.1 битки и 1.7 асистенции при 42% пукотевица от полето и 37% от тройката. Защитавал е цветовете на Голдън Стейт, Торонто, Ню Орлиънс, Чикаго, Сан Антонио, Шарлът, Атланта и Филаделфия, като за последно бе състезател на " шпорите ", с които завоюва единствения си пръстен в Лигата - през 2014-а. През предишния сезон ветеранът остави приблизително по 6.3 точки за 15.5 минути игрово време в ротацията на старши треньора Грег Попович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР