Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на

...
Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на
Коментари Харесай

Над 130 състезатели излизат за участие на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Над 130 състезатели от рекордните 33 страни ще вземат участие на Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата е от веригата Чалънджър и ще се организира от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна.

Сред декларираните участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, международен и европейски първенец на прескок Артур Давтян от Армения, европейският вицешампион от Римини Олег Верняев от Украйна, носителят на бронзов орден от шампионата на Стария континент на земя в Римини Кристофър Мезерош от Унгария, неговият съотечественик, европейския първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар, както и носителят на бронзово отличие от Римини Назар Чепруни от Украйна.

При дамите България измежду декларираните прави усещане името на французойката Алин Фрийс, която има бронз от Европейското състезание в Мюнхен 2022 на прескок и три златни медала от Световната купа във Варна през 2021-та, както и германката Елизабет Сеиз Германия с бронз на земя от Европейския шампионат в Анталия.

България ще бъде показана от цялостни тимове водени от Валентина Георгиева при дамите и Йордан Александров при мъжете.

Входът за феновете в ДКС във Варна е свободен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР