Вестник Труд трябва да освободи помещенията в сградата на Министерството

...
Вестник Труд трябва да освободи помещенията в сградата на Министерството
Коментари Харесай

Минеков вади „Труд“ от сградата на редакцията

Вестник " Труд " би трябвало да освободи пространствата в постройката на Министерството на културата, в която се обитава редакцията им. Това се случвало по заповед на министъра на културата Велислав Минеков, излиза наяве от уеб страницата на изданието.

Оказва се, че пространствата са нуобходими на МК, тъй като там би трябвало да бъде настанен Националният институт за недвижимо културно завещание (НИНКН).

Според медията обаче повода идгонването е закъснение с заплащането на наема. " Ползвайки официално клаузи от наемния ни контракт, Минеков изпрати писмо, в което цитира заповед за евакуиране на пространствата в постройка на Министерство на културата, които употребяваме на съображение на контракти за наем, подписани след законно извършени и извоювани състезания за наемане от ведомството ", написа основният редактор на " Труд " Петьо Блъсков. Според него, офанзивата е метод да за кавга с самостоятелни медии.

Минеков обаче дава за образец наемите в региона, които са доста по-високи. " Наемът не е избран от Министерството на културата, той се е случил на постоянно извършен конкурс на министерството, на който има и други участници “, упорства Блъсков.

Той е сключил два 10-годишни контракта за наем с Министерството на културата, единият е от 2012 година, другият - от 2015-а. „ Една трета от наетата повърхност не може да се употребява, тъй като покривът й тече и вътре всичко се разрушава. Пращали сме 5 писма до Министерството на културата и 5 години не можем да употребяваме тази повърхност заради тази причина. Но си й плащаме наема ", добавя Блъсков за „ 24 Часа “. Вестникът в действителност се е забавил да заплати, минали са два месеца, след което са получили първото писмо от Министерството и незабавно на другия ден са се издължили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР