Веселин Златков, Petel.bgОбщинският съвет във Варна гласува рекордния бюджет на

...
Веселин Златков, Petel.bgОбщинският съвет във Варна гласува рекордния бюджет на
Коментари Харесай

Варна – град без нито един проблем! Трети месец Общинският съвет не се събира и не обсъжда нищо

Веселин Златков, Petel.bg

Общинският съвет във Варна гласоподава рекордния бюджет на града, болшинството на ГЕРБ и съдружници и кметът Иван Портних разтръбиха на всички места това велико събитие в края на януари и... край! Най-важният орган на локалното ръководство излезе в ефикасна зимно-пролетна почивка, която продължава трети месец.

През февруари и март единствено няколко от комисиите към така наречен „ локален парламент “ организираха засдедания, като от тях на процедура нищо не произтече. Трябва да напомним, че комисиите са единствено спомагателен орган и те не могат независимо да вземат решения. Решенията се гласоподават дефинитивно на съвещание на Общинския съвет.

Но пък за какво да се събират съветниците, откакто няма готови решения? А може ли да има такива, в случай че в действителност съветниците са безгласни фигури, които не демонстрират никаква самодейност? И за какво тогава въобще са се натискали да стават съветници?

Тези въпроси би трябвало да си зададе всеки варненски гласоподавател, тъй като след европейските избори идват и локалните. И по никакъв начин не са надалеч.

Междувременно, до момента в който Общинският съвет не прави нищо, избухна същински скандал, който би трябвало да се реши точно от този орган. Става въпрос за Очна болница, която по невиждан метод се опразни от лекари поради покъртително неприятните условия за работа. Кой е отговорен за тях? Ами болничното заведение е общинска, тъй че отговорът е явен. При всички положения локалната власт е оставила покривът на болничното заведение да тече. Сега остави да изтекат и докторите, доцентите и професорите, които работеха там...

Защото от единственото съвещание по казуса на здравната комисия към съвета стана ясно, че болшинството избира да се прави на глухо и сляпо, вместо да признае за съществуващия проблем.

Пасивността на общинските съветници от ръководещото болшинство в този състав на варненския локален парламент е без аналог. Повечето от тях си останаха изцяло анонимни, или не са вземали думата, или изявленията им са били на толкоз ниско равнище, че никой не е запомнил нищо от тях.

На процедура Общински съвет – Варна от дълго време не прави нищо друго, с изключение на да узаконява волята на локалния водач на ГЕРБ – кметът Иван Портних.

И по този начин се стига до парадокса, че в случай че кметът не изиска, съветът не работи.

Нека напомним – Общинският съвет не е зависещ на кмета, по-скоро е противоположното, тъй като „ локалният парламент “ има вменена функционалността да управлява локалната администрация... Контрол?! Във Варна?! Щеше да звучи смешно, в случай че не беше в действителност трагично...

И още един въпрос, който може би ще наподобява малко дребнаво на фона на трагичното състояни е на локалната власт във Варна:

Защо на Общински съвет – Варна му би трябвало 18 души на щат в канцеларията му, в случай, че съвсем цяло тримесечие активността му е изцяло парализирана? Какво тъкмо работят тези хора, откакто комисиите не заседават и няма сесии?

Дали ще получим отговор на тези въпроси? Едва ли. За тази цел някой ще би трябвало да се раздвижи, а това явно не е приоритет на локалната власт във Варна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР