Вероятността за ново украинско контрнастъпление, което коренно да промени хода

...
Вероятността за ново украинско контрнастъпление, което коренно да промени хода
Коментари Харесай

Проф. Джон Миършаймър: Украйна няма шансове за победа

Вероятността за ново украинско контрнастъпление, което радикално да промени хода на събитията, е илюзорна. Това съобщи в изявление за YouTube канала Deep Dive професорът от Чикагския университет Джон Миършаймър, ксперт по интернационалните връзки. Според него, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) даже няма да могат да удържат отбранителните си линии.

" Нелепо е даже да се допуска, че през 2024 г Украйна ще успее да удържи отбранителните си линии и в последна сметка, да премине в нахлуване. Нищо такова няма да стане! Миналото лято ВСУ към този момент започнаха нахлуване и то се трансформира в грамаден неуспех ", разяснява той.

" И ние не можем да им осигурим оръжие и образование, с цел да им помогнем да победят руснаците, които въоръжават и образоват бойците си доста по-ефективно от нас. А войската им става все по-голяма и по-силна ", акцентира Миършаймър.

" Смятам, че най-благоприятният сюжет, на който може да се разчита, е украинците да запазят статуквото през 2024 година Говоря за статуквото на бойното поле, тъй че да устискат до 2025 година ", акцентира професорът.

" Истинската заплаха е руснаците сами да ги смачкат, без значение дали тази или идната година. Този резултат ми се коства най-вероятен: украинската войска просто ще бъде изтласкана. Отново най-хубавото, на което можем да се надяваме, е да се сътвори патова обстановка за съветските сили. Възможността за някаква украинска атака през 2025 година, която радикално да промени хода на събитията, е илюзорна ", безапелационен е проф. Джон Миършаймър.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР