Вероятно законните в бъдеще ваксинационни паспорти се очертават като следващата

...
Вероятно законните в бъдеще ваксинационни паспорти се очертават като следващата
Коментари Харесай

Ваксинационните паспорти – следващата разделителна линия

" Вероятно законните в бъдеще " имунизационни паспорти " се обрисуват като идната коронавирусна разграничителна линия ", разяснява в сряда в. " Ню Йорк таймс ".

Фирмите и университетите в Съединени американски щати желаят бързи и лесни способи да се открива дали клиентите и студентите са имунизирани, само че консервативни политици трансфораха " имунизационните паспорти " в тематика на културен спор, написа вестникът.

Из цялата страна компании, образователни заведения и политици обмислят въвеждането на цифрово доказателство дали човек е имунизиран против новия ковид - като метод за възкръсване на стопанската система и предоставяне на опция на американците още веднъж да работят и да се забавляват. Специално комерсиалните обекти се притесняват, че доста от клиентите им ще откажат да идват в тях, в случай че не им се подсигурява, че и другите клиенти са били имунизирани, написа изданието.

Това предложение обаче поражда юридически и етични въпроси: Могат ли комерсиалните обекти да желаят от своите чиновници или клиенти доказателство, че са били имунизирани, откакто това е непринуден избор? Могат ли образователните заведения да желаят от учащите се да потвърждават, че са им инжектирали нещо, което публично продължава да е пробно профилактично средство, по същия метод, по който желаят от дълго време утвърдените ваксини против морбили или детски паралич? И най-после, могат ли държавните управления да създадат имунизацията наложителна, или да се опълчват на комерсиалните обекти и образователните заведения, които желаят доказателство за нея?

Според юридически специалисти отговорът на всички тези въпроси нормално е одобрителен, макар че в едно толкоз разграничено общество като американското политиците към този момент се настройват за борба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР