Вероятно всички имаме онези приятни спомени от детството, когато карахме

...
Вероятно всички имаме онези приятни спомени от детството, когато карахме
Коментари Харесай

Карайте колело по-често, полезно е за фигурата и за психиката

Вероятно всички имаме тези приятни мемоари от детството, когато карахме колела до късните часове на деня. Специалисти предлагат по-често да си припомняме какво е възприятието да го вършим.

В основата си колоезденето е аеробно упражнение, което, като се изключи че ни разрешава да се придвижваме от точка А до точка Б по допустимо най-устойчивия метод, е страховит способ да вмъкнем повече придвижване в всекидневието си.

Сега изследвания ни дават още аргументи да обичаме колоезденето – съгласно специалисти постоянното упражняване на спорта понижа равнищата на стрес и тревога. Това откриват след изследване, проследило близо 800 участници, от които една част карали колело пет пъти на седмица. В края на опита постоянните колоездачи споделяли за доста по-ниски равнища на стрес и усъвършенствани връзки с половинката и околните.

Колко би трябвало да се движим всеки ден, с цел да сме здрави?

 Карайте колело по-често, потребно е за фигурата и за душeвността

Вероятно този резултат се дължи на няколко фактора. Ако избираме да се придвижваме с колело в града, това доста редуцира времето, което прекарваме, чакайки на светофари. Същевременно от дълго време е потвърдено, че продължителната интензивност въздейства позитивно на психологичното здраве.

А като имаме поради, че единствено за половин час интензивно колоездене можем да изхабим към 300 калории, аргументите за какво да включим карането на колело в всекидневието си единствено порастват.

С какво упражняват звездите вкъщи?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР