„Вероятно стойностите ще нарастват още, тъй като сега се изследват

...
„Вероятно стойностите ще нарастват още, тъй като сега се изследват
Коментари Харесай

Доц. Спасков с коментар за хитовите лекарства за лечение на COVID-19

„ Вероятно стойностите ще нарастват още, защото в този момент се изследват най-вече хора, които към този момент са пациенти. Доскоро се тестваха най-много здрави – тези, които пътуват за отмора. Това докара до един огромен спад на откритите случаи. Броят, който се оповестява всяка заран, е на хора, които са носители на вируса – те не са заболели. Около 20-25% от тях ще дадат някаква клинична картина. До болница ще стигнат още по-малко”. Така в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия някогашният шеф на „ Пирогов” доцент доктор Спас Спасков разяснява рекордния брой инфектирани с COVID-19 у нас в последните дни.

Според него здравната система има извънредно висок потенциал да поеме пациенти с ковид. „ В момента се употребяват не повече от 10% от леглата, които са планувани за заболели от COVID-19”, уточни Спасков.

Бившият шеф на „ Пирогов” засегна и лекуването на вируса с разнообразни препарати, измежду които и„ Ремдесивир”.

„ Вече го има и в България. Мисля, че количеството ще бъде задоволително за три месеца. Ако се постанова да се употребява и резултатът е добър, ще може да се закупува и в бъдеще”, сподели Спасков.

Той уточни, че това са медикаменти „ хитове”, които се изкупуват, само че след това би могло да се окаже, че са незадоволително ефикасни.

„ В момента това се приема, че повлиява добре на пациентите. Препаратът по света се ползва за по-тежките случаи”, изясни доцентът.

Според него Щабът дава извънредно справедлива оценка на картината в страната. Спасков изрази мнението си за държанието му при започване на коронакризата и съобщи, че то е било съответно, с цел да се съблюдават разпоредбите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР