Вероятно по-малките от вас са слушали разкази за трабант“ и

...
Вероятно по-малките от вас са слушали разкази за трабант“ и
Коментари Харесай

Citroen представи кола направена от... картон

Вероятно по-малките от вас са слушали разкази за „ трабант “ и по какъв начин източно немската кола е направена от картон, до момента в който пък по-големите от вас евентуално са съчинявали тези разкази. Е колелото на живота се завърта и в този момент тези, които са слушали историите за картонените „ трабантчета “ ще имат опция също да ги описват на децата и внуците си, само че вместо немската марка, те ще демонстрират концепта, който от Citroen демонстрираха по-рано през днешния ден.



Новият Citroen Oli е „ лаборатория на колела “, както от френската марка разказват творбата си, защото е изработен напълно от рециклирани материали, които по-късно могат да бъдат употребявани още веднъж. Нетрадиционният пикап е изработен в стила на Ami с отварящи се порти в жанр Rolls-Royce, напълно отвесно предно стъкло и футуристичен дизайн.



Част от купето е направено от рециклиран картон, който е заздравен с пластмасово покритие и може да издържи тежестта на човек. За спомагателна издръжливост, картонът завършен под формата на пчелна пита. Друга забавна част от колата е отвесното предно стъкло, което от Citroen споделят, че пести материали и понижава фрапантно тежестта. Всичко това е направено за икономисване на запаси и мисъл за бъдещето на планетата. Теглото на колата е под 1 звук, а животът ѝ е 50 години.



Седалките са четири на брой и са направени от термопластичен полиуретан и 3D принтирана задница. Рамките на седалките пък са инсталирани върху тръби закачени към пода с дребни амортисьори. Колата може да се похвали още с доста място за предпазване, както и сваляеми Bluetooth колонки. От Citroen са премахнали някои от екстрите, с цел да понижат окабеляването и зависимостта от запаси, което пък е довело до избора на механични прозорци, механично заключване и други технологии с които сме отвикнали в модерните коли.

За задвижването се грижи 40кВч батерия, която дружно с електромотор може да послужи за пробег от към 400 километра. Зареждането на подобаваща станция лишава 23 минути при допълнение от 20 до 80%, а оптималната скорост на колата е 110км/ч. От Citroen споделят, че колата е единствено концепт, който няма да влезе в серийно произвеждане в този си тип, само че пък ще ни покаже хрумвания, които от компанията могат да употребяват в бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР