Вероятно няма такъв човек, който да не се е сблъскал

...
Вероятно няма такъв човек, който да не се е сблъскал
Коментари Харесай

Рецепти за здраве, с които ще изчистите белите дробове от храчки

Вероятно няма подобен човек, който да не се е сблъскал в живота си с казуса в гърдите - влажна кашлица. Причините за нейното пораждане могат да бъдат разнообразни - от тютюнопушене, до бронхит. Но лекуването е едно, належащо е естествено да се втечни и в профил слузта от дихателните пътища.

В тази публикация ще ви представим няколко естествени и ефикасни предписания за здраве, които ще ви оказват помощ да премахнете храчките от дробовете.

1. Отхрачващо средство с настойка от лук

За да се подготви този национален лек, ще са ви нужни следните артикули: течен мед – 50 г, лек – 500 г, пречистена вода – 1 литър, кристална захар – 500 година Лукът се обелва и нарязва, слага се в железен съд дружно с пречистената вода и захарта. Поставете на слаб огън и варите за към 3 часа, оставете да се поохлади и прибавете меда. Налейте настойката в буркан и компактно затворете с похлупак (може и бутилка). Приемайте от лекарството 5-6 с.л. дневно след хранене.

2. Бананова запарка

Пригответе следните съставки: узрели банани – 2 бр., кристална захар – 50 г, пречистена вода – 1 чаша. Необходимо е да кипнете водата, прибавете захарта и откакто премахнете съда от огъня, прибавете намачканите банани към сварения захарен сироп. Разбъркайте добре и пийте, като добавяте към чая.

3. Настойка от черна ряпа

 Рецепти за здраве, с които ще изчистите белите дробове от храчки Снимка: Зорица

За това отхрачващо средство е нужно да приготвите една черна ряпа и 2 с.л. течен мед. Отрежете ряпата в точката на растежа и направете хлътналост в нея, не повече от 1/3 от размера на зеленчука. Добавете меда във вдлъбнатината. Внимателно отстранете опашката и поставете ряпата в студена пречистена вода. Оставете я да престои във водата за към 5 часа, след което изпийте получената смес. Отново поставете, нова част мед в ряпата.

4. Отхрачващо средство на основата на лук и картоф за деца

В тенджера поставете следните артикули: една междинна ябълка, един литър пречистена вода, един междинен картоф и една междинна глава лук. Поставете тенджерата на муден огън и варите, до момента в който остане водата на половина. Пийте от тази запарка за деца, три пъти дневно по една чаена лъжичка преди хранене.

5. Билкова примес, за премахване на храчки от белите дробове

 Рецепти за здраве, с които ще изчистите белите дробове от храчки

В един литър гореща пречистена вода прибавете две супени лъжици от тази билкова примес: мащерка, риган живовляк, оман, термопсис, корен от женско биле. Оставете отварата да престои два часа, след което пийте три пъти дневно по една чаша преди хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР