Вероятно, динозаврите са изглеждали по съвсем различен начин …В продължение

...
Вероятно, динозаврите са изглеждали по съвсем различен начин …В продължение
Коментари Харесай

Вероятно, динозаврите са изглеждали по съвсем различен начин

Вероятно, динозаврите са изглеждали по напълно друг метод
…В продължение на доста години, доста художници и филми „ пресъздават “ динозаврите въз основа на откритите им скелети (HiddenTruth.site).Все още се знае доста малко за динозаврите. По-специално, няма практическа информация за това какъв тип кожа са имали в реалност, дали напълно или отчасти са покрити с пера, люспи или четина, какъв цвят са.Освен това, въз основа на фрагментарни находки от скелетни кости е доста мъчно да се разбере по какъв начин тези животни фактически са се движели и какъв е процентът на телесните им мазнини.Поради това, през миналите десетилетия, има случаи, при които опашните елементи са комплицирани с рога на главата. А динозавър, движещ се основно на два задни крайници, бил описван, че върви на четири крайника и т.н.На картините по-долу са образци на реконструкции на появяването на мегалозавъра (Megalosaurus), от по-ранен до по-късен стадий.


 11 - Вероятно, динозаврите са изглеждали по напълно друг метод


 22 - Вероятно, динозаврите са изглеждали по напълно друг метод
Поради всичко това, турският палео-художник Джевдет Мехмет Кьосмен взема решение да пофантазира по тематиката “какъв ще бъде външния тип на актуалните животни, в случай че те биват пресъздадени основно от техните скелети, както се пресъздават облиците на динозаврите “.Четете още: Преди 250 благ. год. са живели необикновени Гаряинии с големи главиРисунките се оказват много страховити и по думите на един от коментаторите – „ като в призрачен сън “.

 Лебеди
Лебеди

 Пеликан и щъркел
Пеликан и щъркел

 Павиан
Павиан Според Кьосмен, актуалните реконструкции на външния тип на динозаврите, изключително в холивудските филми, се основават като скелетите им са просто “облицовани ” с кожа, без да се вземат поради подкожните мускули, мастната тъкан и други меки тъкани.За първи път, концепцията на Кьосмен да направи нещо сходно се появява, когато видял рентген на крокодил, върху който ясно се виждал скелетът му. В реалност, този крокодил бил значителен, само че, в случай че външният му тип бил основан тъкмо съгласно скелета, щеше да се окаже напълно друго влечуго.

 Глава на хипопотам
Глава на хипопотам

 Зебра
Зебра

 Слон
Слон

 Носорог. Носорогът няма рог, защото сходни скелета с рога, както и копитата, не се резервират в скелетите
Носорог. Носорогът няма рог, защото сходни скелета с рога, както и копитата, не се резервират в скелетите

 Крава
Крава

 Котка
Котка

 Питон
Питон Кьосмен счита, че оголените зъби в челюстите на динозаврите са най-честата неточност на художниците. При доста хищни влечуги, зъбите са най-вече покрити и рядко се виждат.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР