Веригата ресторанти за бързо хранене KFC ще добавят към менюто

...
Веригата ресторанти за бързо хранене KFC ще добавят към менюто
Коментари Харесай

KFC пуска пържено пиле на растителна основа в САЩ

Веригата заведения за хранене за бързо хранене KFC ще прибавят към менюто си пиле на растителна основа, за което ще спомага американският производител на заместители на месо Beyond Meat. Продажбата на новото допълнение ще стартира в Съединени американски щати от понеделник и ще продължи за стеснен интервал от време. Направени са многогодишни проби от страна на веригата Yum Brands и Beyond Meat за основаване на сурогат на месото, който да имитира усета и текстурата на пилешкото. Двете компании за първи път тестваха пиле на растителна основа в ресторант в Атланта през август 2019 година - и разпродадоха лимитираните си доставки за по-малко от пет часа. Преди две години и KFC, която развива бизнес и в България, тества новия продукт в няколко щата.

Популярната верига за пържено пиле разчита клиентите да изпълнят типичните си новогодишни обещания за по-здравословен живот. " [Клиентите] желаят да ядат повече протеини на растителна основа ", твърди Кевин Хохман, президент на KFC в Съединени американски щати. " Януари е, тъй че в този момент е времето на новогодишните обещания и желанието да извършите нещо друго с диетата си ".

Все повече американци одобряват по този начин наречената флекситарианска диета, при която потребителите понижават потреблението на месо по здравословни и екологични аргументи. Това докара до възходящата известност на заместителите на растителна основа. " От позиция на доставките сме в действителност положителни и това е нещо, с което имаме опит в първични тествания на артикули ", споделя изпълнителният шеф на Beyond Meat Итън Браун.

Хохман и Браун са толкоз оптимистично настроени към продукта, че актуалният скок в инфектираните от разновидността на Covid Omicron в Съединени американски щати като че ли не ги вълнува. Партньорството настава по време на национална трудова рецесия, като доста заведения за хранене работят с дефицит на личен състав. За да работят безпрепятствено даже с по-малко служащи, някои вериги не са склонни да прибавят нови продукти или даже редуцират менютата си. Нарастването на новите случаи на Covid-19 изостря тези проблеми, защото служащите остават вкъщи заради позитивни проби или контакт със инфектирани.
Реклама Подготовката
Подготвяйки се за новата година, Beyond Meat притегли ветерани в промишлеността от колоса Tyson Foods за своя управителен състав през декември. Дъг Рамзи се причисли към компанията като основен действен шеф, а Бърни Адкок влезе в новата си роля на основен шеф на веригите за доставки. Рамзи е прекарал три десетилетия в Tyson, наблюдавайки бизнеса с птицевъдството и активността, обвързвана с McDonald`s. Под вниманието на Адкок, също с 30-годишен стаж в Tyson, са попадали интервенциите и ръководството на веригата за доставки.

Beyond Meat се стреми да върне цените на акциите си в норма. През последните 12 месеца акциите изгубиха половината от цената си, което намали пазарната стойност на компанията до 3.9 милиарда $. От друга страна, акциите на Yum се повишиха с 30% през последната година, довеждайки пазарната стойност на компанията от Кентъки до 40.3 милиарда $. Силното търсене на пърженото пиле на KFC оказа помощ за повишението на цената. Продажбите на веригата в Съединени американски щати скочиха с 13% на двугодишна база през третото тримесечие.

За да разпространява новия артикул в менюто, YouTube звездата Лиза Коши ще взе участие в рекламната акция за пиле на растителна основа, в най-новото партньорство сред вериги за бързо хранене и авторитетни лица. Въпреки това, KFC няма да се насочи непосредствено към веганите и вегетарианците със своя маркетинг, тъй като Beyond Fried Chicken се прави благодарение на същото съоръжение като обичайното пържено пиле на KFC.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР