Венецуелското правителство представи доказателства, че в съседна Колумбия има тренировъчни

...
Венецуелското правителство представи доказателства, че в съседна Колумбия има тренировъчни
Коментари Харесай

Венецуела има доказателства за заговор срещу Мадуро в съседна Колумбия

Венецуелското държавно управление показа доказателства, че в прилежаща Колумбия има подготвителни лагери на паравоенни групи, които се употребяват за обмисляне на набези против държавното управление на венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на връзките Хорхе Родригес насочи нощес посредством държавната телевизия обвинявания против колумбийския президент Иван Дуке, който съгласно него не прави нищо, с цел да спре експанзията. Министърът сподели сателитни фотоси и координати, които съгласно него потвърждават съществуването на подготвителни лагери в рамките на Колумбия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако представехте сходни доказателства на Венецуела, щяхме да действаме неотложно ", съобщи Родригес. " Сигурни сме, че вие няма да извършите нищо, тъй като сте съизвършител на тези терористи ", добави той.

Засега няма реакция от страна на колумбийското президентство, отбелязва АП.

Освен това Хорхе Родригес заяви на конференция, че на 17 венецуелските управляващи са предотвратили атентати пред постройката на Съдебната палата в Каракас и на отделения на специфичните елементи, съобщи ТАСС. В подозрителни чували са били открити взривни устройства. На 29 август е бил хванат Луис Рикардо Гомес Пеняранда, който има двойно поданство на Колумбия и Венецуела. Той е трябвало да сложи бомба в постройката на Съдебната палата.

В показанията си, записани на видео, Пеняранда декларира, че " нападенията са били координирани от Колумбия ".

Венецуелската вицепрезидентка Делси Родригес съобщи, че Каракас ще се обърне към Организация на обединените нации и ще показа доказателства, че колумбийският президент Иван Дуке дава отбрана и леговище на терористични групи, които се пробват да подкопават конституционния ред във Венецуела. " Това нарушава резолюция 1373 на Съвета за сигурност ", акцентира тя в Туитър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР