Великобритания заявява, че се присъединява към ръководената от САЩ мисия

...
Великобритания заявява, че се присъединява към ръководената от САЩ мисия
Коментари Харесай

Великобритания подкрепя САЩ за морската сигурност в Персийския залив

Великобритания декларира, че се причислява към ръководената от Съединени американски щати задача за морска сигурност в Персийския залив, с цел да отбрани комерсиалните кораби, пътуващи през протока Хормуз.

Миналия месец Иранската революционна армия залови английски танкер " Стена Имперо " наоколо до протока Хормуз поради хипотетични нарушавания на морския флот, откакто Англия завзе ирански нефтен танкер покрай Гибралтар, обвинявайки го в нарушение на глобите против Сирия.

" Очакваме с неспокойствие да работим дружно със Съединени американски щати и други, с цел да намерим интернационално решение на проблемите в пролива Хормуз ", съобщи министърът на защитата Бен Уолъс.

Външният министър Доминик Рааб акцентира, че Англия остава ангажирана да работи с Иран за поддържане на нуклеарното съглашение за 2015 година, контрактувано с Техеран, в подмяна на облекчение на глобите.

Британски източник за сигурност декларира, че фокусът на новата задача ще бъде отбраната на сигурността на корабоплаването и Англия няма да се причисли към американските наказания против Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР