Русия е благодарна на Китай за усилията му да разреши

...
Русия е благодарна на Китай за усилията му да разреши
Коментари Харесай

Пекин и Москва се обединиха за нуждата от политическо решение на войната в Украйна

Русия е признателна на Китай за напъните му да позволи рецесията в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин пред китайския президент Си Дзинпин по време на визитата си в Пекин, предадоха международни организации. Путин би трябвало да разкрие на Дзинпин напредъка на съветските войски на няколко фронта.

" И двете страни са съгласни, че политическото решение на рецесията в Украйна е вярната посо ка “, съобщи Си по време на взаимна конференция с съветския си сътрудник.

Путин дойде в китайската столица през днешния ден сутринта на двудневна аудиенция. Тя идва откакто Си Дзинпин направи европейска обиколка, в която френският президент Еманюел Макрон го убеждаваше да спомага за прекъсването на войната в Украйна. След това в Пекин беше и американският държавен секретар Антъни Блинкън. Той също разиска със Си Дзинпин военния спор сред Русия и Украйна и предизвести китайския водач да не дават военна помощ на Москва.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че плануваната мирна среща в Швейцария през юни ще бъде " безполезна без присъединяване на Москва ".

" По-вероятно е форумът да е цялостен единствено с официални и догматични изявления, без изгледи да се реализира значителен резултат ", уточни Песков.

По-рано Русия разяснява, че няма смисъл да се възнамерява мирна конференция от Швейцария и отхвърли присъединяване на отправената покана.

Над 50 страни са удостоверили присъединяване във форума на 15 и 16 юни, покрай Люцерн, Швейцария. Предстои да бъдат поканени още страни, в това число и Китай.

" Балансиран метод от страна на Китай би могъл да осмисли всяка конференция от наша позиция, само че няма да направи форума ефикасен ", добави Песков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР