Великобритания заяви, че ще изпрати сложни ракетни системи със среден

...
Великобритания заяви, че ще изпрати сложни ракетни системи със среден
Коментари Харесай

Великобритания изпраща на Украйна ракетни системи със среден обсег

Англия съобщи, че ще изпрати комплицирани ракетни системи със междинен обхват на Украйна в ход, съгласуван със Съединените щати , оповестява Асошиейтед прес.

Министърът на защитата Бен Уолъс сподели, че Обединеното кралство ще изпрати неизяснен брой пускови установки M270, които могат да изпращат точно ръководени ракети на разстояние до 80 километра (50 мили).

Англия твърди, че решението е тясно координирано с решението на Съединени американски щати да изпрати на Украйна високомобилни артилерийски ракетни системи. Двете ракетни системи са сходни, макар че американската има колела, до момента в който английската - също издигната в Съединени американски щати - се движи по коловози.

Англия съобщи, че украинските войски ще бъдат подготвени в Обединеното кралство по какъв начин да употребяват оборудването.

Украйна умолява западните си съдружници да изпратят ракети с по-голям обхват, с цел да й оказват помощ да се опълчи на съветската артилерия в региона на Източен Донбас, в центъра на офанзивата на Москва.

Съединени американски щати споделиха, че Украйна е дала обещание да не пуска оръжия в Русия . Но Русия упрекна Вашингтон, че " налива масло в огъня " на спора.
 Байдън: Няма да пращаме на Украйна ракети, които могат да доближат Русия
Байдън: Няма да пращаме на Украйна ракети, които могат да доближат Русия

Въпреки упованията за подобен пакет военна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР