Посоченият от Путин за поста министър на отбраната Андрей Белоусов

...
Посоченият от Путин за поста министър на отбраната Андрей Белоусов
Коментари Харесай

Заместникът на Шойгу обеща пари и жилища на бойците от фронта

Посоченият от Путин за поста министър на защитата Андрей Белоусов разказа, говорейки в Съвета на федерацията, главните си задания, в случай че бъде назначен, съобщи ТАСС.

" Паричната прехрана на военнослужещите, които вземат участие в зоната на Специалната военна интервенция, се подвига до най-малко 200 хиляди рубли (4000 лева). Животът обаче не се свежда единствено до паричните заплащания, имаме доста да работим, това се отнася и за обезпечаването на жилища за участниците в СВО ", е декларирал той.

Той ще обърне внимание и на здравното обслужване на военните. Според Белоусов доста военни са изправени пред обстановка, в която им се отхвърля банкет в цивилни клиники, а военните лечебни заведения са претъпкани, съобщи Фокус.
" Имаме върху какво да работим, това се отнася и до несъразмерната администрация, документите, свързани с потвърждаването на компенсациите на военнослужещите. По добър метод всичко това би трябвало да бъде решено в границите на системата за електронно взаимоотношение ", е допълнил Белоусов.

Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко на собствен ред е изразила убеденост, че на претендента няма да му е належащо доста време, с цел да навлезе във всички елементи след утвърждението.

След консултациите няма да последват открити оценки, а наличието ще бъде показано в осведомително писмо до президента на Русия Владимир Путин. Решението ще бъде признато на пленарното съвещание на Съвета на федерацията на 14 май, добавя съветската организация.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР