Великобритания засега остава сред най-популярните дестинации за бъдещите студенти, въпреки

...
Великобритания засега остава сред най-популярните дестинации за бъдещите студенти, въпреки
Коментари Харесай

Къде по света отиват българските кандидат-студенти

Великобритания към този момент остава измежду най-популярните дестинации за бъдещите студенти, макар неяснотите към формата на образование и бъдещите условия след Брекзит. Все още е отворена опцията даже за тези, които занапред желаят да опитат своя късмет, сподели пред БНР Николай Христанов, управител "Висше обучение " в един от порталите за съвещания за образованието в чужбина – „ Интеграл “.

Холандия е другата харесвана от приключилите приблизително обучение страна, в която те избират да продължат образованието си. Германия остава измежду топ дестинациите, само че с стратегии най-вече на немски език. Там за някои специалности периодите за кандидатстване са удължени от 15 до 30 юли, даже до 15 август, разясни Христанов.

Предвид ситуацията с вируса се удължават периоди за кандидатстване и за даване на дипломата за приблизително обучение, посочи Николай Христанов.

След Кеймбридж, който планува онлайн образование през идната академична година, има индикация и от други университети, които плануват разбъркан, хибриден модел на образование. Той включва семинари и практики на място с по-малки групи и лекции онлайн там, където се събират повече хора.

Планира се модел на образование, в който въпреки всичко студентите ще имат опция да се потопят в ситуацията и да се възползват от базата на университетите, уточни Христанов.

За онлайн образованието може да се обезпечат спомагателни преподаватели и съветници, които да улеснят акомодацията към този модел за новопостъпилите студенти. Дори цялото или част от образованието през първата година да премине онлайн, след това те ще продължат своето обучение и да се възползват от качеството на преподаване и в кампуса, посочи той.

Инвестицията, които университетите влагат и в онлайн преподаването, цели то оптимално да се приближи до предлаганото на място и съгласно тях няма логичност да бъдат намалявани таксите, тъй като качеството, което ще оферират на студентите, ще остане същото, акцентира Христанов.

Всеки университет в този момент се приспособява самостоятелно към новите условия. Засега е в действие 14-дневна карантина за идващите във Англия.

Стопроцентовото безлихвено финансиране при досегашните условия е доказано и за тази образователна година. Който стартира тази година със своето образование в Обединеното кралство, ще може да се възползва от това. Удължени са периодите за кандидатстване за финансиране за магистърските стратегии там до 10 хиляди паунда. Когато се тегли заем за магистърска стратегия, той може да се употребява и за прехрана на живот, освен да такси, както е в бакалавърските стратегии, сподели още Николай Христанов.

Все още няма информация за приема през септември 2021 година за студенти от Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР