Великобритания ще предложи да бъдат отменени правилата, които управляват търговията

...
Великобритания ще предложи да бъдат отменени правилата, които управляват търговията
Коментари Харесай

Напрежение с ЕС: Вeликобритания ще отмени търговските правила за Северна Ирландия

Англия ще предложи да бъдат анулирани разпоредбите, които ръководят търговията със Северна Ирландия след Брекзит в ход, който още веднъж ще разпали напрежението с Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

Законопроектът ще бъде показан в Народното събрание от външната министърка Лиз Тръс.

Когато Англия напусна Европейски Съюз, министър председателят Борис Джонсън подписа договорка, според която Северна Ирландия на процедура остана в единия пазар и митническия съюз на Европейски Съюз, с цел да се резервира отворената граница с Ирландия, което е едно от изискванията на Мирното съглашение от Разпети петък. В резултат от това се наложи да бъдат въведени митнически инспекции сред провинцията и останалата част на Англия, които съгласно пробритански общности в Северна Ирландия подкопават тяхното място в страната.

Джонсън сподели, че действието на протокола е нарушило вътрешната търговия във Англия и заплашва политическата непоклатимост в Северна Ирландия.
Брюксел има вяра, че каквато и да било едностранна смяна би могла да наруши интернационалните закони. В отговор той би могъл да заведе правосъдно дело и да наложи контрамерки като да вземем за пример цени.

Очаква се, че проектозаконът ще планува " зелен канал " за артикули, транспортирани от Англия към Северна Ирландия, анулация на разпоредбите, които не разрешават на провинцията да се възползва от данъчна помощ, както и преустановяване на пълномощията на Съда на Европейски Съюз, написа Българска телеграфна агенция.

Законопроектът е и тест за престижа на премиера Борис Джонсън, откакто предходната седмица против него беше импортиран избор на съмнение. Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович през май съобщи, че Брюксел ще отговори на премахването на протокола по всевъзможен начин, с които разполага.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР