Великобритания ще изпрати кораби и патрулни плавателни съдове в Средиземно

...
Великобритания ще изпрати кораби и патрулни плавателни съдове в Средиземно
Коментари Харесай

Великобритания изпраща кораби в Средиземно и Черно море

Великобритания ще изпрати кораби и патрулни плавателни съдове в Средиземно и Черно море, с цел да подсигурява сигурността на НАТО, съобщи английският министър-председател Борис Джонсън на конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Джонсън посочи, че Европа е изправена пред най-тежката си рецесия в региона на сигурността от десетилетия насам.

" Добавяме още 350 военнослужещи от 45-ия батальон за специфични интервенции в Полша, осигуряваме въздушно наблюдаване в Румъния, усилваме броя на изтребителите Typhoon, които разпростирам с Кипър, и изпращаме кораби в Източното Средиземноморие и Черно море - OPV (патрулни кораби) и вид 45 (разрушител) ", сподели той.

Предложението на Лондон за подсилване на сигурността на НАТО включва удвояване на броя на английските военнослужещи в Естония в поддръжка на разширеното наличие на НАТО, изпращане на повече самолети на Кралските военновъздушни сили за основаване на ескадрила в Южна Европа и изпращане на кораби на Кралския флот " Trent " и разрушители вид 45 на Кралските военноморски сили в Източното Средиземноморие, обявиха по-рано от кабинета на Джонсън. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР