Великобритания се подготвя за екстремни температури през поредната гореща вълна

...
Великобритания се подготвя за екстремни температури през поредната гореща вълна
Коментари Харесай

Великобритания се готви за поредна гореща вълна

Великобритания се приготвя за рискови температури през следващата гореща вълна и през идващите седмици милиони хора ще бъдат наранени от възбрана за поливане с маркучи , съобщи ДПА в партньорство с осведомителна организация ПиЕй.

Британската метеорологична работа издаде четиридневно предизвестие за рискови горещини в някои елементи на Англия и Уелс за интервала от четвъртък до неделя, като се чака на някои места температурите да доближат до 35 или даже 36 градуса по Целзий.

Агенцията за здравна сигурност на Англия удължи периода на деяние на третото равнище на предизвестие за горещини, обхващащо Южна и Централна Англия, от през вчерашния ден по обяд до 23:00 часа в неделя, като специалистите поучават хората да внимават за по-възрастните и хората със съществуващи болести, както и за дребните деца.



На фона на тези предизвестия 10 пожарни коли и към 70 пожарникари се бориха с пожар в трева на кръстовище на автомагистрала М25 в Енфийлд, Северен Лондон. От лондонската пожарна работа оповестиха, че са запалени към пет хектара трева и шубраци. Кадри, споделени в обществените мрежи, демонстрират пламъци и гъст черен пушек край автомагистралата, където две платна са затворени и се образуват тапи, до момента в който пожарникарите се борят с огъня. Друг голям пожар избухна в Ръшмир Хийт, покрай Ипсуич.

Промените в климата вършат горещите талази по-интензивни, чести и евентуални, като рекордните температури от предишния месец са най-малко 10 пъти по-вероятни заради световното стопляне и " на практика невъзможни " без него, демонстрират проучвания. Учените също по този начин предизвестяват, че вероятността от суши става все по-голяма заради изменението на климата, провокирано от излъчванията на парникови газове от изгарянето на изкопаеми горива и други човешки действия.

Компанията " Темз уотър ", която доставя с вода 15 милиона консуматори в Лондон и долината на Темза, стана следващата компания за водоснабдяване, която алармира, че ще вкара възбрана за потребление на маркучи за поливане в изискванията на горещото и изсъхнало лято. От водната компания обявиха: " Предвид дълготрайната прогноза за изсъхнало време и следващата прогноза за доста високи температури, които предстоят тази седмица, планираме да обявим краткотрайна възбрана за потребление на маркучи през идващите седмици ". Компанията прикани клиентите да употребяват единствено толкоз вода, колкото им е належащо за главните им потребности.

" Саут ийст уотър " и " Съдърн уотър " към този момент оповестиха забрани за потребление на маркучи, откакто тази година в Югоизточна Англия бяха регистрирани 144 дни без дъжд или с малко дъжд, което е най-сухото първо полугодие от 1976 година насам.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР