Великобритания разглежда възможността за създаване на цифрова валута, която домакинствата

...
Великобритания разглежда възможността за създаване на цифрова валута, която домакинствата
Коментари Харесай

Лондон обмисля възможността за собствена цифрова валута - бриткоин

Великобритания преглежда опцията за основаване на цифрова валута, която семействата и предприятията биха могли да употребяват вместо пари в брой - самодейност, която финансовият министър назова " бриткоин ”, съобщи Агенция Франс Прес.
Използването на пари в брой е намаляло по време на пандемията на ковид, защото хората се пробват да заобикалят контакт и няколко централни банки по света обмислят дали да основат цифрови пари, които да разрешават онлайн заплащания, без да минават през банки.
 Англия готви нов закон поради враждебни страни Англия готви нов закон поради враждебни страни
Британското държавно управление има намерение да вкара нов закон, съгласно който всички лица, работещи на територията на Обединеното кралство от...
Банката на Англия и министерството на финансите оповестиха в понеделник основаването на Работна група на Централната банка за цифрова валута, която да изследва евентуалната английска цифрова валута.
" CBDC (дигиталната валута на Централната банка – бел. ред.) ще бъде нова форма на цифрови пари, издадени от Банката на Англия и употребявани от семействата и бизнеса ", се споделя в изказване на централната банка. " Тя би съществувала дружно с пари и банкови депозити, вместо да ги замества ", се прибавя в изказването.
Финансовият министър Риши Сунак отговори на туит на известието с въпроса " Britcoin? " - игра на думи за биткойн, криптовалутата, чиято стойност набъбна през последните месеци. За разлика от криптовалутите, които са отвън обсега на държавните формирания, защото те се издават в децентрализирана и криптирана система, централните банки ще имат надзор върху цифровите пари.
Китай тества лична цифрова валута в пилотна стратегия, до момента в който Европейската централна банка ще реши това лято дали да премине към основаване на цифрово евро.
 Федералният запас изследва дали да вкара дигитален $ Федералният запас изследва дали да вкара дигитален $
Федералният запас на Съединени американски щати изследва деликатно въпроса дали си коства да се вкарва дигитален $, съобщи неговият ръководител Джером Пауъл...
Банката на Англия съобщи, че работната група за CBDC ще употребява конгрес, с цел да прегледа " практическите провокации при проектирането, използването и ръководството на CBDC ". Финансовата институция също по този начин ще вземе поради данните и последствията за поверителността на цифровата валута.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР