Великобритания предложи режим на временно разрешение, който да улесни функционирането

...
Великобритания предложи режим на временно разрешение, който да улесни функционирането
Коментари Харесай

Великобритания не може да си позволи да затвори вратата на банките от ЕС

Великобритания предложи " режим на краткотрайно позволение ", който да улесни действието на банките и застрахователите от Европейски Съюз след Brexit

© Toby Melville Още по тематиката
Британците нямат доверие на банките 10 години след рецесията

Въпреки промените и санкциите, които финансовите институции заплатиха, по-голямата част от жителите не усещат смяната
20 авг 2018
Големите английски банки се връщат към бизнеса за ръководство на благосъстоянието

Повечето от тях се отхвърлиха от финансовото консултиране, откакто регулациите от края на 2012 година направиха тази активност по-скъпа и рискована
15 авг 2018
Англия заплашва да полза европейските фондове без договорка за Лондонското сити

Застрашена е активността на 7 хиляди капиталови фонда, които работят на Острова
5 авг 2018
Оставката на министъра за Brexit хвърли държавното управление на Мей в безпорядък

Причината за напускането на Дейвид Дейвис е решението на кабинета за " меко " излизане на Англия от Европейски Съюз
9 юли 2018 Англия ще продължи да държи вратите отворени за банките и вложителите от Европейския съюз след Brexit. Страната ще се опита да резервира международното финансово въздействие на Лондон без значение от типа на подписаната комерсиална договорка с блока, настояват банкери и представители на промишлеността, представени от Reuters.

Притесненията

Финансовият регион на Лондон беше разтърсен предишния месец, когато държавното управление на Тереза Мей предложи бъдещата търговия с финансови услуги с Европейски Съюз да е въз основа на " реципрочни " договорености. Банкерите са обезпокоени, че в случай че Европейски Съюз не даде на Англия необятен достъп до пазара, Лондон ще наложи противоположни ограничавания за банките от Европейски Съюз или даже ще ускори ограниченията си върху всички задгранични кредитори.

Големите банки във Англия чакат да схванат по какъв начин клоновете на европейските банки на Острова, както и тези на английски банки в Европейски Съюз, ще бъдат третирани в бъдеще при каквито и да е търговски съглашения. Британските политици считат, че Англия би трябвало да получи положителни условия, тъй като блокът се нуждае от лондонския експертен опит, който ръководи активи на вложители от Европейски Съюз на стойност 1.2 трлн. лири.

Европейски Съюз също няма опция за бързо основаване на сурогат на Лондонското сити, а доста компании от Европейски Съюз не желаят нарастване на разноските поради разпокъсаните пазари.

Важността на Лондон

Законът за банките е един от най-либералните и доходоносни търговски режими за финансови услуги в света. Англия разрешава на банки от трети страни, които не са членки на Европейски Съюз, да оперират като клон на едро, само че не и на дребно в Лондон. " Подходът на Обединеното кралство към компаниите от трети страни може да се преглежда като един от главните фактори, които го трансфораха в един от водещите международни финансови центрове ", съобщи изследване на Европейския парламент по отношение на Brexit.

43% от приходите от интернационалните и финансови услуги във Англия идват от Европейски Съюз. Най-големият изхабен пазар в бранша е на стойност 26 милиарда паунда. Deutsche Bank счита, че дефицитът по настоящата сметка на Англия ще бъде с 40% по-висок без положителни взаимоотношения със съюза.

Временно позволение

В симптом на прагматизъм Англия предложи " режим на краткотрайно позволение ", който да разреши на банките и застрахователите от Европейски Съюз с клонове в Лондон да продължат да действат след март за три години, в случай че няма временен интервал.

Андрю Бейли, началник на Британското финансово отделение, споделя, че главният въпрос е дали хората от Европейски Съюз ще могат да продължат да вършат бизнес в Лондон след излизането от съюза. Франция зае твърда позиция във връзка с достъпа на английските банки до блока.

" Няма метод Англия да дава отговор реципрочно на всички ограничения на Европейски Съюз. Това, което Обединеното кралство не може да направи, е да резервира откритостта за американците и да наложи ограничавания на европейците. Единственият лост, който има, е, че в случай че блокът прекъсне достъпа, ще нарани самичък себе си ", споделя юристът по финансови услуги Саймън Глиисън.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР