Великобритания планира от 2012 година да разреши по пътищата на

...
Великобритания планира от 2012 година да разреши по пътищата на
Коментари Харесай

Великобритания планира от 2021 години да разреши автономни автомобили по пътищата

Великобритания възнамерява от 2012 година да позволи по пътищата на страната да се движат самостоятелни коли, без лидер зад кормилото, заяви министърът на финансите на страната Филип Хамънд. Целта е да се трансформира Обединеното кралство в желан център за разработка и проби на сходни транспортни средства.

Новината идва седмица откакто " Ягуар ", " Форд " и " Тата мотърс " оповестиха, че стартират във Англия проби на самостоятелни коли. В тях обаче наложително ще има човек зад кормилото, който да поеме контрола при някакъв проблем.

Разрешението за придвижване на коли без лидер ще стане с промени в Закона за придвижване по пътищата (Road Traffic Act). С тази стъпка Англия ще се опита да застигне Съединени американски щати и Сингапур, които са измежду водачите във връзка с тестванията на самостоятелни коли по техните пътища.

В бюджета на Англия за идната година също се чака да има новости, свързани с колите - заделени 400 млн. лири за стимулиране на построяването на зарядни станции за електрически автомобили, 100 милиона лири за стимулиране на покупките на екологични чисти транспортни средства, повишение на Данък добавена стойност за дизела или даже повишение на налозите на притежателите на дизелови коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР