Великобритания отпуска нови 1.36 милиарда евро във военна помощ за

...
Великобритания отпуска нови 1.36 милиарда евро във военна помощ за
Коментари Харесай

Великобритания отпусна още 1.36 милиарда евро военна помощ за Украйна

Великобритания отпуска нови 1.36 милиарда евро във военна помощ за Украйна, с което Лондон съвсем удвоява поддръжката си към Киев.

Това е най-големият боен разход на страната от края на акциите в Ирак и Афганистан, а новината идва в навечерието на среща сред водачите на Г7. На нея те ще разискват точно каква спомагателна помощ може да бъде оказана на отбраняващата се страна. Очаква се да проведат и видеоразговор с украинския президент Володимир Зеленски.

Британският министър-председател Борис Джонсън, който посети украинската столица персонално през април, ще се срещне с водещите оръжейни производители в Обединеното кралство, с цел да изиска повишение на продукцията, оповестява The Guardian. 

Новият пакет в поддръжка на Украйна ще бъде финансиран от държавния фонд за непредвидени разноски и ще включва 300 милиона паунда във военно съоръжение, което към този момент е утвърдено от Джонсън. То съдържа радарни системи, устройства за нощно виждане и заглушаване на GPS сигнали.

" Бруталната офанзива на Путин предизвиква освен неописуемо опустошение в Украйна, само че и заплашва мира и сигурността на цяла Европа, " сподели английският министър председател. " Ние бяхме първата страна, която повдигна въпроса за мащаба на опасността и изпрати оръжия в помощ на украинската защита. Ще продължаваме да го вършим и да работим със съдружниците си, с цел да осигурим възможност на Украйна да отблъсне съветската инвазия и да оцелее като свободна и демократична страна. "

Германското министертство на развиването отпуска спомагателни 63 милиона евро за възобновяване на инфраструктурата и постройките в Украйна, обяви министърът на икономическото съдействие и развиването Свеня Шулце в изявление за " Билд ам зонтаг ".

" Другите министерства дават доста повече и ние също ще вършим повече. Където бомбите спрат да падат, Германия ще спомага с милиарди за създаване отначало ", прибавя тя. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР