Великобритания отхвърли като неверни твърденията на руския президент Владимир Путин,

...
Великобритания отхвърли като неверни твърденията на руския президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Великобритания отхвърли твърденията на Путин, че изнесеното от Украйна зърно не отива в бедните страни

Великобритания отхвърли като погрешни изказванията на съветския президент Владимир Путин, че единствено дребна част от изнесеното от Украйна зърно отива в бедните страни, заяви Ройтерс.

В сряда Путин съобщи, без да се базира на съответен източник, че единствено 2 от 87 кораба, изнасящи от Украйна към 60 000 тона артикули, са отишли в небогати страни .

Международното съглашение, позволяващо износа на зърно от украинските черноморски пристанища, беше контрактувано от Организация на обединените нации и Турция и влезе в действие предишния месец.

Британското министерство на защитата се базира на данни на Организация на обединените нации, съгласно които към 30 на 100 от зърното, изнесено по силата на съглашението, е било доставено на страни с ниски и междинни приходи от Африка, Близкия изток и Азия.

Русия организира целенасочена тактика за дезинформация, като се пробва да трансферира виновността за проблемите с хранителната неустановеност, да дискредитира Украйна и да понижи до най-малко опълчването на нейното настъпление, се споделя във всекидневния информативен бюлетин на английското министерство, оповестен в Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР