Великобритания навлиза във все по-дълбока политическа криза и има все

...
Великобритания навлиза във все по-дълбока политическа криза и има все
Коментари Харесай

Докато на Острова искат оставката ѝ, Мей готви четвърти вот за Brexit

Великобритания навлиза във все по-дълбока политическа рецесия и има от ден на ден апели за оставка на премиера Мей и предварителни избори, тя обмисля да провежда четвърти избор за нейното съглашение за Brexit в Народното събрание, предава bTV.
Вчера английските депутати отхвърлиха за трети път договорката за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, а Мей съобщи, че е нужен " различен метод ", с цел да може съглашението да бъде признато.
" Сега тя би трябвало да осъзнае - или някой да ѝ каже, че може да договаря с Европейски Съюз за пролонгация на Brexit, само че това е естественият завършек на пътя. След това тя би трябвало да се отдръпна в името на Brexit, в името на нейната партия и на демокрацията ", написа в публицистична публикация The Telegraph, обичайно желан от консерваторите вестник.
Мей сама предложи да се отдръпна, в случай че депутатите поддържат проекта ѝ за Brexit. Но даже тази примамлива оферта не даде резултат и Народното събрание още веднъж отхвърли нейната договорка за овакантяване.
Вчерашното гласоподаване беше придружено от няколко митинга в Лондон за и срещу Brexit. Един мъж беше задържан, откакто се опита да влезе в резиденцията на премиера на " Даунинг стрийт 10 ".
" Англия е в най-дълбоката политическа рецесия от Втората международна война. Двете най-реалистични благоприятни условия са овакантяване на Европейски Съюз без договорка и огромно отсрочване на Brexit ", разяснява пред БНР политическият анализатор на BBC Роб Уотсън.
" Съществува, несъмнено, и концепцията депутатите да се опитат да намерят опция на проекта на Тереза Мей. А има и опция за рухване на държавното управление ", споделя Роб Уотсън. Анализаторът счита, че министър председателят Мей, чиято договорка " явно е на животоподдържащи системи ", не се е отказала от нея.
" Но явно тя доста мъчно ще мине през Народното събрание. Може би единственият късмет договорката да бъде утвърдена е това да стане безусловно ден преди приключването на периода за овакантяване без договорка – 12 април ", сподели Роб Уотсън в коментар за растящата поддръжка за проекта на Мей, за който обаче към момента няма болшинство.
Според него приемането на договорката на Мей може да значи повече проблеми в бъдеще, защото множеството политици във Англия не харесват това съглашение.
Анализаторът чака да се откри консенсус по така наречен мек Brexit, при който Англия остава в Европейски Съюз, само че в това има един огромен проблем. " Може да докара до рухване на държавното управление, тъй като половината от консерваторите мощно поддържат Brexit и желаят самостоятелна комерсиална политика ", открои го той.
Дори опитният евродепутат Елмар Брок, който взе участие в преговорния екип на Мишел Барние, не се наема да предвижда по кое време и по какъв начин Англия ще напусне Европейски Съюз.
„ Трудно е да се каже. Ако през идващите дни и седмици всичко пропадне, ще имаме още по-дълго отсрочване на Brexit, а това значи, че британците би трябвало да вземат участие в европейските избори. А в случай че в Обединеното кралство се стигне до предварителни избори и втори референдум, в действителност не мога да направя никаква прогноза. Включително и за това, дали въобще ще има Brexit “, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР