Великобритания, Италия, Германия. Това са държавите, от които най-често български

...
Великобритания, Италия, Германия. Това са държавите, от които най-често български
Коментари Харесай

Българските работници най-често се оплакват от Великобритания, Италия, Германия

Англия , Италия , Германия. Това са страните, от които най-често български служащи са се оплаквали от изискванията на труд. Това съобщи в ефира на NOVA Яна Каролева-Стоянова от Националната телефонна линия за битка с трафика на хора.

Темата излезе на дневен ред, откакто следствие на Би Би Си разкри плантация във Англия , в която непознати служащи работят в рабски условия. Във фермата се оказа, че няма българи.

В доста други обаче има наши сънародници, които живеят и работят в условия доста по-различни от обещаните им преди да заминат.

„ Когато приказваме за трафик на хора, не е наложително някой да е бил вързан и заловен с белезници ”, изясни Яна Стоянова.

По думите й главният въпрос е дали служащите са получили това, което им е било дадено преди да заминат.

„ Не е наложително служащите да са били пребити или насилвани ”, удостовери и Антоанета Василена от асоциация „ Анимус ”. По думите й даже единствено да са подведени за изискванията, при които ще работят, това отново попада в графата на трафика на хора за трудова употреба.

„ През 2003-2004 година за пръв път с български публицисти посетихме ферми в Северна Гърция, в които българите безусловно спяха в оборите на сламата с животните. Но към този момент сме 2018 година, желае ми се да съпоставяме нещата с нещо по-нормално ”, разяснява Пламен Димитров, президент на КНСБ. „ Фирмите всеобщо минават по тънката лайсна от това, което е дадено на служащия ”, добави Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР