Великобритания иска да сваля вражески ракети и дронове с високоенергийни

...
Великобритания иска да сваля вражески ракети и дронове с високоенергийни
Коментари Харесай

Обединеното кралство разработва високоенергийни лазери за сваляне на дронове и ракети

Великобритания желае да смъква противников ракети и дронове с високоенергийни светлинни лъчи. Министерството на защитата разгласи, че създава нови лазерни и радио оръжия. Попадат в плана Direct Energy Weapons (DEW). Оръжията са захранвани от електричество посредством генератор или от мотора на транспортно средство и работят без боеприпаси.

Лазерите ще смъкват дронове и ракети от небето, а радио оръжията ще смущават и деактивират противников компютри и електроника. Според държавното управление на Обединеното кралство, планът има капацитета да понижи оперативните разноски за защита и да предложи невиждана еластичност.

Плановете са новите технологии да влязат на въоръжение до 10 години. Тестовете могат да стартират от 2023-та година. Ще бъдат извършени на кораби от Кралския флот и наземни транспортни средства на армията.

Лазерните оръжия не са нещо изцяло ново. През 2017 година, страната влага £30 милиона в лазерен първообраз. Съединени американски щати има лазер на въоръжение от 2014 година  – LaWS. В по-голямата си част той излъчва несмъртоносни сигнали, с цел да подплаши врага или да докара до разстройства в техниката му. Той обаче може без проблем да унищожи дребни летателни устройства.

Със сигурност ще забележим повече оръжия от този вид. Особено откакто Русия желае да оборудва бойците си с дронове, които придвижват бомби. Този вид лазерно въоръжение е добър отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР