Великобритания и Съединените щати са извършили втора съвместна операция срещу

...
Великобритания и Съединените щати са извършили втора съвместна операция срещу
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ нанесоха още удари срещу хутите в Йемен

Великобритания и Съединените щати са направили втора взаимна интервенция против хутите в Йемен. Двете страни са блъснали общо осем местоположения към столицата Сана. Унищожени са ракети, хранилища за оръжия и съоръжение за наблюдаване. Атаката още веднъж е подкрепена от Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия.

От американското централно командване разясниха, че задачата е да отслабят нападенията на хутите в Червено море. Британският външен министър посочи, че дейностите на Вашингтон и Лондон нямат общо с цивилните в Йемен.

 
Откакто за последно предприехме дейности преди 10 дни, имаше над 12 офанзиви против кораби от хутите в Червено море. Те са противозаконни, неприемливи и това, което направихме, е да изпратим ясно посление, че ще продължим да влияем върху способността да правят тези офанзиви.
Дейвид Камерън, министър на външните работи на Англия

Лидерът на бунтовниците съобщи, че ударите няма да принудят хората в Йемен да се предадат. Той добави, че се борят против геноцид в Газа и упрекна Съединените щати, че пазят Израел.

Миналия месец Вашингтон оглави военноморска коалиция за отбрана на корабите в Червено море, в която вземат участие десетки страни. От началото на войната в Близкия изток хутите, подкрепяни от Иран, са направили към 30 офанзиви в Червено море. Часове по-рано бунтовниците обявиха, че са блъснали американски кораб в Аденския залив, само че от Вашингтон отхвърлиха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР