Велико Търново.Вече 14 години Стопанска академия Д. А. Ценов“ в

...
Велико Търново.Вече 14 години Стопанска академия Д. А. Ценов“ в
Коментари Харесай

Доц. Маруся Смокова, Стопанска академия „Д. А. Ценов“: Стотици са реализираните мобилности по програма „Еразъм +“ от началото през 2008-а до днес

Велико Търново. Вече 14 години Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов осъществя сполучливо планове и подвижности по програмата „ Еразъм+ “. Официално висшето образователно заведение получава акредитация през 2007-а година, а първия действителен интернационален продан се случва през образователната 2008/2009 година. Това заключи за Радио „ Фокус “ – Велико Търново доцент Маруся Смокова, институционален Еразъм+ координатор в Академията. От тогава до през днешния ден са приключени общо два програмни интервала – 2007-2013 и 2014-2020 година.

„ Програмният интервал 2014-2020 година беше доста сполучлив за нас. Три от плановете ни бяха отличени със знак за качествено осъществяване от Националната организация по стратегия „ Еразъм+ “. Електронният курс, който разработихме в региона на общественото предприемачество, беше разгласен от Европейската комисия като добра процедура и препоръчан като безвъзмезден запас за образование по време на първия локдаун. Рекапитулацията ни за интервала е: 16 плана за кредитна подвижност, два плана за продан на младежи, четири плана за съдействие за нововъведения и трансфер на положителни практики в региона на предприемачеството и корпоративната обществена отговорност “, споделя още доцент Смокова.

На 25 март тази година бе даден публично старт и на новия програмен интервал. Според нея той ще е доста по-приобщаващ.

„ Заредена съм с доста оптимизъм. Стартираме новия програмен интервал с добра вест от един от турските ни сътрудници. Наш взаимен план за създаване на метод за цифрово образование на потомство Z e утвърден от турската национална организация по стратегия „ Еразъм+ “ и ще започва през месец юни “, добави доцент Маруся Смокова.

Тя изрази вяра, че обстановката в света скоро ще се успокои, което ще върне и програмата „ Еразъм+ “ към естествения й темп.
Луиза ТРАНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР