Велико Търново. Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще разкрие

...
Велико Търново. Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще разкрие
Коментари Харесай

Университетът по хранителни технологии създава образователен център във Велико Търново

Велико Търново. Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще разкрие изнесен учебен център във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Инициативата става факт след диалози сред кмета Даниел Панов и ректора на висшето учебно заведение проф. доктор инж. Пламен Моллов.

Центърът към УХТ Пловдив ще бъде самостоятелен в базата на Средно учебно заведение „ Владимир Комаров “ във великотърновския квартал „ Чолаковци “. Ще се употребяват три класни стаи, в които не се организира образователна активност.

Великотърновският общински съвет утвърди даването на безвъзмездното ръководство на пространствата на университета. Предстои сключването на контракт сред Община Велико Търново и УХТ – Пловдив. Експлоатационните разноски ще са за сметка на ползвателя.

Изнесеният учебен център ще помогне доста за повишение на квалификацията на фрагментите за сферата на леката и хранително-вкусовата индустрия и ще способства за цялостното развиване на тези браншове, които са с висок приоритет и дял в локалната стопанска система. Друга директна изгода е повишението на предлагания във Велико Търново туристически артикул. Само в града развиват активност над 800 обекта – заведения за хранене и развлечения, които са част от цялостния туристически артикул.
Образователният център ще улесни и студентите, които са избрали специалности в УХТ– Пловдив, само че избират да останат в старопрестолния град.

По същия модел през 2015 година бе основан Филиал Велико Търново на Медицински университет „ Д-р Параскев Стоянов “ /Варна/, който се развива сполучливо и подкрепя локалното опазване на здравето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР