Велико Търново. Традиционния си конкурс за най-добро домашно вино обяви

...
Велико Търново. Традиционния си конкурс за най-добро домашно вино обяви
Коментари Харесай

Конкурс за най-добро домашно вино обяви Община Лясковец

Велико Търново. Традиционния си конкурс за най-хубаво домашно вино разгласи Община Лясковец. От пресцентъра на администрацията прецизират, че надпреварата ще се организира на 11 февруари. Заради настоящите противоепидемични ограничения и нараснала заболеваемост специфична стратегия за Деня на лозаря и винаря – 14 февруари няма да има.

Право на присъединяване в състезанието за най-хубав производител на вино имат всички пълнолетни лица с непрекъснато местопребиваване в община Лясковец. Желаещите да се включат би трябвало да дават своите проби в Музея на градинарството. За задачата е належащо да занесат по една бутилка от своите виновност – бели или червени /може и от двете/, и наложително изискване е да вземат участие най-вече две виновност от семейство. Пробите се събират до 10 февруари /четвъртък/ от 8:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа всеки работен ден. Тази година виновност ще се одобряват и на 5 февруари /събота/ в посочените нагоре часове. До присъединяване се позволяват избистрени, домашно-приготвени виновност, показани в не надписани бутилки с съдържимост най-малко 0,5 литра. За да бъдат избегнати всевъзможни подозрения, по отношение на цялостната анонимност на състезанието, при записване участниците няма да знаят своя номер.

На 11 февруари комисия от дегустатори ще прави оценка качествата на виновността. Оценяването на пробите ще стартира в 14:00 часа в Музея на градинарството.

Победителите в състезанието за най-хубаво вино ще бъдат наградени в самия празничен ден Трифон Зарезан на 14 февруари /понеделник/ от 11:30 часа в двора на Музея на градинарството. Заедно с кмета и Царя на лозето спечелилите в състезанието ще зарежат за пръв път младите лози, засадени в двора до емблематичното колело за поливане в Музея на градинарството. Най-добрите винари ще получат премиите си – грамоти и парични награди, както и поздравления от кмета на Община Лясковец доктор Ивелина Гецова. Предвидени са награди за първо, второ и трето място, както за бели, по този начин и за червени виновност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР